Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φοβάται, πάσχει από αϋπνίες και πάχυνε από τις κραιπάλες

Ο πιο αμφιλεγόμενος ηγέτης του πλανήτη έχει κερδίσει περίπου 40 κιλά σε βάρος από τότε που έγινε ηγέτης της Βόρειας Κορέας πριν από τέσσερα χρόνια και κάνει κραιπάλες σε φαγητό και ποτό για να αντιμετωπίσει τον συνεχή φόβο της δολοφονίας του, σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού κατασκοπίας της Νότιας Κορέας που μεταδίδει ο Guardian.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πάσχει επίσης από αϋπνία, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε κλειστή συνεδρία της Νότιας Κορέας.

Ο 33χρονος ο οποίος ζύγιζε 90 κιλά, όταν έγινε αρχηγός, έχει από το 2014 ξεπεράσει τα 120 κιλά και τώρα πιστεύεται ότι ζυγίζει 130 κιλά, σύμφωνα με αξιωματούχο. Η υπηρεσία πληροφοριών αποδίδει τη ροπή του ηγέτη στο φαγητό και τις διαταραχές ύπνου στην μεγάλη του ανησυχία για την προσωπική του ασφάλεια, η οποία γεννήθηκε από το φόβο αντιποίνων εξαιτίας των πολλών εκτελέσεων που διέταξε τα τελευταία χρόνια. Πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν πως είναι πια εμμονικός με την ασφάλειά του

Οι φήμες γύρω από την υγεία του ηγέτη αυξήθηκαν στα τέλη του 2014, μετά την πλήρη αποχή του από δημόσιες εμφανίσεις για πάνω από τρεις εβδομάδες. Νωρίτερα αυτή τη χρονιά η κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα από επίσκεψή του σε κάποιο εργοστάσιο και όλοι σχολίαζαν πόσο χλωμός και κουρασμένος έδειχνε με τις φήμες να κάνουν λόγο πως πάσχει από ουρική αρθρίτιδα ή διαβήτη.

Τον περασμένο μήνα, ο Κιμ φωτογραφήθηκε με ένα τσιγάρο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πρωτεύουσα και ενώ η χώρα βρισκόταν στη μέση μιας μεγάλης αντικαπνιστικής εκστρατείας. Οι αναλυτές λένε πως είναι μανιώδης καπνιστής, αλλά αποφεύγει να εμφανίζεται με τσιγάρο δημοσίως καθώς ο πατέρας του λέγεται πως θεωρούσε τους καπνιστές ως μια από τις τρεις κατηγορίες πιο ανόητων ανθρώπων του 20ου αιώνα- οι άλλες δύο ήταν αυτοί που δεν είχαν γνώσεις για τη μουσική και τους υπολογιστές.