Ο δήμαρχος του Λονδίνου θέλει η πόλη να διαπραγματευτεί για την παραμονή της πόλης στην ΕΕ

 

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν ζητά η βρετανική πρωτεύουσα να έχει «μία θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το 59.9% των  Λονδρέζων τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην Ένωση στο δημοψήφισμα σε αντίθεση με το 51,9% όλων των Βρετανών που αποφάσισαν το Brexit.

Το Λονδίνο θα πρέπει να έχει «μια πλήρη θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε ο Καν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ένα οικονομικό συνέδριο.

«Η παραμονή στην ενιαία αγορά θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις μας με την ΕΕ», πρόσθεσε.

«Δεν αντιμετωπίζω στα σοβαρά το θέμα της ανεξαρτησίας του Λονδίνου. Δεν σχεδιάζω να ορθώσω συνοριακά φυλάκια στον αυτοκινητόδρομο Μ25», δήλωσε απαντώντας έτσι στις εκκλήσεις για την «ανεξαρτητοποίηση» της πρωτεύουσας. «Όμως, εξ ονόματος όλων των Λονδρέζων, απαιτώ περισσότερη αυτονομία για την πρωτεύουσα από τώρα» προκειμένου να προστατευτεί η οικονομία της πόλης, συνέχισε.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, την Παρασκευή, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μια έκκληση που ζητά από τον Σαντίκ Καν να ανακηρύξει ανεξάρτητο το Λονδίνο ώστε να επανενταχθεί στην ΕΕ. Το κείμενο αυτό έχει συγκεντρώσει 175.000 υπογραφές.