Χαρδούβελης: Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι διπλάσια από το email μας

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι δεκαπέντε mail μας, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά Γκίκας Χαρδούβελης.

 

«Θα αποφεύγαμε τα capital controls αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε. Ο κ Βαρουφάκης ακολούθησε εχθρική πολιτική εναντίον των πάντων, θα είχαμε βγει από το μνημόνιο και η οικονομία θα ήταν σε άλλο επίπεδο. Ο κ Βαρουφάκης είχε μια λάθος λογική που δεν ανταποκρινόταν στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ΕΕ» ανέφερε ο έλληνας οικονομολόγος.

Όταν ήρθε ο κ Τσακαλώτος ξαλάφρωσαν οι δανειστές αλλά ο ίδιος δεν ήρθε ως αλεξιπτωτιστής, ήταν στο υπουργείο και πριν, άρα πρέπει να τον κρίνουμε με βάση τα δεδομένα που κατάφερε αυτή η κυβέρνηση.

Όλα αυτά δεν είναι κάτι που στοίχισε και το ξεχάσαμε τονίζει επιπλέον ο έλληνας οικονομολόγος. «Κάθε χρόνο χάνουμε 20 δισ., οι τιμές του ΑΕΠ θα ήταν κοντά στο 200% και είναι στο 177%. Η οικονομία ξαφνικά έπεσε και είναι ζήτημα το αν θα ξανασηκωθεί, το χάσμα των 20 δις θα παραμένει».

Σε σχέση με τον δημοσιονομικό κόφτη ο κ Χαρδούβελης εξέφρασε τους φόβους του περί ενεργοποίησης του κόφτη γιατί η οικονομία δεν κινείται. Όλες οι επιχειρήσεις στη βόρειο και νότιο Ελλάδα θέλουν να φύγουν. Υπάρχει μια ραγδαία επιτάχυνση της κατάστασης τώρα είναι που οι εταιρείες δεν βλέπουν πλέον φως».

Εγώ αν ήμουν στη θέση του Τσακαλώτου θα επέμενα. Θα τους έλεγα δεν μπορείτε να μας πνίγετε με αυτήν την λιτότητα που μας επιβάλλετε και με αυτά τα πλεονάσματα.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ ο κ Χαρδούβελης είπε ότι δεν θα φύγει, μπορεί μόνο να γίνει λίγο πιο δίκαιος, να μην χτυπάει βάναυσα κάποιους. Θα πρέπει να είναι ενσωματωμένος στο οίκημα ή στο οικόπεδο κάποιου, να σταθεροποιηθεί.

«Ανησυχούσα για το αν θα περνούσαν τα μέτρα στη βουλή, αποδείχτηκε όμως ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τα πάντα. Το πρόβλημα τώρα είναι η παντελής αδιαφορία για το τί θα πληρώσει ο Έλληνας».

«Δεν είμαι αισιόδοξος γιατί δεν υπάρχουν κίνητρα για ανάπτυξη. Φοβάμαι ότι θα σερνόμαστε από εδώ και μπρος γιατί το βάρος δόθηκε στην φορολογία. Κάναμε εχθρό τον IMF, γιατί μάλλον δεν θέλουμε να φτιάξουμε τη χώρα».

Τέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι για να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα σίγουρα θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία, να δοθούν κίνητρα, να φτιαχτεί το δημόσιο και να ανοίξουμε τα ελεύθερα επαγγέλματα.