Είναι λάθος για την ΑΕΚ να ζει τα πάντα στα άκρα

 

Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για την μεγάλη εσωστρέφεια που προκάλεσε στην Ένωση το ναυάγιο με τον Φιλίπ Μοντανιέ και την ανάγκη του οργανισμού της να… μικρύνει το εύρος των συναισθημάτων του.

 

Το ναυάγιο στην υπόθεση με τον Φιλίπ Μοντανιέ, «βύθισε» μαζί του και την ΑΕΚ στην εσωστρέφεια. Μια κατάσταση που δεν είναι πρωτόγνωρη για τον οργανισμό της ομάδας, όμως στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι το κλίμα της έχει… συννεφιάσει περισσότερο από κάθε άλλη άσχημη στιγμή αυτής της νέας εποχής.

Η …τυπική μάνα βλέπει πάντα το παιδί της ως το καλύτερο. Όταν πάνε να της… μαρτυρήσουν μια σκανδαλιά, η απάντηση της είναι «το παιδί μου αποκλείεται». Κι ακόμη και στις περιπτώσεις που θα υποπέσει στη δική της αντίληψη η «στραβή», το πιθανότερο συμπέρασμα είναι ότι «αυτοί οι αλήτες οι φίλοι σου φταίνε». Είχα ένα φίλο που το μεγάλο του παράπονο ήταν πως στη δική του περίπτωση ίσχυε πάντα το αντίθετο. Όποια σκανδαλιά γινόταν, για τη μάνα του έφταιγε πάντα εκείνος, ενώ είχε ακούσει πολλές φορές και το «όχι τίποτα άλλο, παρασέρνεις και τα παιδιά (τους φίλους του)»!

Κάπως έτσι, σαν το δεύτερο παράδειγμα, είναι τα τελευταία χρόνια και η ΑΕΚ, όσον αφορά την αντιμετώπιση που έχει από τον… μέσο οπαδό της (αν όσοι σχολιάζουν στο ίντερνετ είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα). Ότι και αν γίνει, πάντα φταίει η ίδια η ομάδα του. Όταν τη «σφάζει» ο διαιτητής, δεν μπορεί να την προστατέψει η διοίκηση. Όταν στραβώνει μια συμφωνία, δεν τη χειρίστηκε σωστά ή δεν έδωσε τα λεφτά. Όταν δεν προχωράει το γήπεδο, η διοίκηση κοροϊδεύει τον κόσμο. Όταν βγαίνει μια σε βάρος της απόφαση από την ΕΠΟ, τη… γλεντάει το σύστημα.

Μάλιστα, όταν ο διαιτητής την παίζει 50-50 απέναντι στο ίδιο το σύστημα, όταν κλείνει μια σημαντική συμφωνία, όταν δικαιώνεται πανηγυρικά στο ΣτΕ, όταν θριαμβεύει… στην επιτροπή δεοντολογίας, δημιουργείται ενθουσιασμός, αλλά η επόμενη μέρα είναι… Δευτέρα. Δεν λέει κανείς ότι κάθε μικρή ή μεγάλη «νίκη» θα πρέπει να… πανηγυρίζεται για πάντα. Αλλά ούτε και κάθε «ήττα» δεν είναι λόγος για να… διαλυθεί μια ομάδα. Όπως, φυσικά, δεν γίνεται να φταίνε πάντα οι άλλοι, αλλά δεν γίνεται να ευθύνεσαι και πάντα εσύ. Δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ