Φορείς κατά κυβέρνησης: Κάντε χαρακίρι και παρατήστε τα

 

Στις καρέκλες τους πρέπει να στριφογύριζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντας τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων και Αναπηρικών Κυλικείων Θόδωρο Μάλλιο να τους ψέλνει τον εξάψαλμο.

Ήταν μάλιστα τέτοια η κριτική κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων που ο ίδιος θέλοντας να αποσείσει από πάνω του τη σκιά του ακροδεξιού έκλεισε την τοποθέτηση του με ένα τσιτάτο από βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου : «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε».

«Αυτά που έκαναν οι περίφημοι Σαμαροβενιζέλοι ήταν καλύτερα από εσάς που λειτουργείτε σαν μαθητευόμενοι μάγοι», ξεκίνησε την παρέμβαση του ο κ. Μάλλιος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενισχύει τους έχοντες και κατέχοντες σε βάρος των μικρομεσαίων. Και αφού έστρεψε τα βέλη του κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη χαρακτηρίζοντας ως «κρίση ειλικρίνειας» τη δήλωση του «τα δύσκολα πέρασαν τα χειρότερα έρχονται» κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν«Κάντε πολιτικό χαρακίρι και παρατήστε τα. Ήρθατε ως αξιοπρεπείς με τους φίλους και τους συγγενείς και τώρα έχετε φτάσει εκεί που φτάσατε. Καλύτερα παρατήστε τα».

Επικριτικοί κατά του νομοσχεδίου –σκούπα ήταν το σύνολο των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που κλήθηκαν στη Βουλή για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Στράτος Παραδιάς (πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων: Ζήτησε να μην ισχύσει η επιβολή φόρου 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Εκτίμησε ότι η μη καταβολή του υπέρογκου ΕΝΦΙΑ θα οδηγήσει σε αύξηση των πλειστηριασμών δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και απώλεια πρώτης κατοικίας.

Γιώργος Αδαμίδης (πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ): «Αυτοί που θα τολμήσουν να πουλήσουν τη ΔΕΗ θα έχουν νομικές ευθύνες».

Αλέξανδρος Καραφυλλίδης (πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών): «Η αγορά ζύθου έχει υποστεί μεγάλες  απώλειες από το 2009.  Από τα 130 εκατομμύρια ευρώ έχουμε φτάσει στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Μην αυξήστε τους φόρους».

Σπύρος Μάμαλης (πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας): «Όχι μόνο δεν επισπεύδεται η κατάρτιση δασικών χαρτών, αλλά στόχος είναι να νομιμοποιήσετε τα αυθαίρετα».

Ευάγγελος Κιτσάκης (γενικός διευθυντής Ελληνικών Συνδέσμων Καπνικών Εταιριών Ευρώπης): «Κάθε αύξηση των φόρων στα κανπινά προιόντα αυξάνει την εγκληματική δραστηριότητα του λαθρεμπορίου που έχει φτάσει στο 25% και είναι από τις μεγαλύτερες της ευρώπης.

Κωνσταντίνος Κόλλιας (πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος): «Η αύξηση των φόρων οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση και βέβαια σε ενεργοποίηση του κόφτη. Η οικονομία έχει ξεπεράσει τα όρια της και έχουμε φτάσει στο σημείο εκείνο που η νέα επιβολή φόρων αντί να αυξάνουν τα έσοδα τα μειώνουν».

Γιώργος Δούκας (πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής): «Ο ίδιος ο Αλεξιάδης έχει πει ότι η αύξηση των φόρων στα τσιγάρα δεν αυξάνει τα έσοδα. Σπρώχνετε τον κόσμο στο λαθρεμπόριο. Η επιβολή των νέων φόρων είναι πρόταση της κυβέρνησης και όχι των Ευρωπαίων».

Νίκος Βασιλάκος (πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Χρηστών Ίντερνετ): «Είμαστε η μόνη χώρα που επιβάλετε τέτοιος φόρος. Πείτε μου τι θα γίνει με τα πανεπιστήμια που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο».

Μιχάλης Κιούσης, (πρόεδρος  Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος): «Εύκολη τακτική η αύξηση της φορολογίας του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα. Θα επιφέρει αύξηση 3,7-4 λεπτά στην αμόλυβδη, 6,5 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης, 10 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης, 14 λεπτά στο υγραέριο κίνησης».