Το ΤΕΕ προειδοποιεί Τσίπρα και άλλους βουλευτές με διαγραφή

Με διαγραφή προειδοποιεί τους βουλευτές μηχανικούς που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πρόκειται για μια έμμεση προειδοποίηση που αφορά μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ και νυν υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στην αναπληρώτρια υπουργό για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμμελο και άλλους.

Η Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) του ΤΕΕ έλαβε αυτή την απόφαση σήμερα Σάββατο κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων το χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο.

Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου και ενημερώνει ότι θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.

Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για το ασφαλιστικό
Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:
Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο
Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών
Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης
Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος
Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο – και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής
Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.
Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.
Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα».