Στις 15 Μαϊου όρισε τον τελικό η ΕΠΟ

Διαβάστε ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν γι’ αυτή την απόφαση

 

Στην ΕΠΟ, μετά από σημερινή σύσκεψη που είχαν, κατέληξαν ότι η ημερομηνία που μπορεί να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου, μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ είναι η Κυριακή (15/5) κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να μεταφερθεί η 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Γενικά στην ΕΠΟ βρίσκονταν σε πανικό μετά το χθεσινό χαστούκι της Κυβέρνησης. Το θέμα ωστόσο, δεν είναι μόνο οι ημερομηνίες αλλά και στο αν η ομοσπονδία θα επιμείνει στον ορισμό της διαιτητικής ομάδας γύρω από τον Σιδηρόπουλο, διότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά αν θα υπάρξει ποτέ τελικός Κυπέλλου.

Κατέληξαν σε ημερομηνία αλλά δεν σημαίνει ότι θα γίνει δεκτή

Το γεγονός ότι η ΕΠΟ κατέληξε να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου την Κυριακή 15 Μαϊού δεν σημαίνει ότι θα γίνει κιόλας καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Στις 30 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να γίνει η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και πρόκειται για την καταλυτική ημερομηνία που έχει δώσει η UEFA καθώς στη συνέχεια οι διεθνείς θα πρέπει να ενσωματωθούν με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους εν όψει του EURO 2016.

Παράλληλα, αν ο τελικός πάει για τις 15 Μαΐου θα πρέπει να γίνονται οι αγώνες των πλέι οφ ανά τρεις μέρες προκειμένου να τελειώσουν ως τις 30 του μήνα, δηλαδή στις 18, 21, 24, 27 και 30/5. Ήδη ο Παναθηναϊκός έχει αντιδράσει στο ενδεχόμενο να παίζει ανά τρεις μέρες οπότε ακόμα δεν μπορεί να προδικαστεί τίποτα σε ότι αφορά στην ημερομηνία του τελικού.

Το δεκαήμερο του υπουργείου

Βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κάτι άλλο, αν μη τι άλλο… βασικό. Τη χθεσινή (6 Μαΐου) απόφαση του υπουργείου Αθλητισμού και του Σταύρου Κοντονή που κάνει λόγο για αναβολή του τελικού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών. Κάτι που σημαίνει, εάν το υπουργείο επιμείνει, πως η αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ δεν μπορεί να διεξαχθεί πριν από τις 17 Μαΐου! Κοινώς… μύλος.

H ΕΠΟ εξέδωσε αργότερα και ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε σημερινή της συνεδρίαση (Νο 76) αποφάσισε τον ορισμό διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015-2016 την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο ίδιο γήπεδο με την ίδια ώρα έναρξης και τους ίδιους όρους με τον αναβληθέντα με απόφαση του κ. Κοντονή αγώνα.

Η Επιτροπή έλαβε υπόψη τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Διοργανώσεων και Γηπέδων της ΕΠΟ και τα δεδομένα ότι δεν υπάρχουν πλέον επαρκείς διαθέσιμες ημερομηνίες για την έγκαιρη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης των ομάδων της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας για την πρόκριση στις διοργανώσεις της UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2016-2017).

Για την απόφαση αυτή έχουν ενημερωθεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι Διεθνείς Συνομοσπονδίες FIFA και UEFA.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων αποφάσισε επίσης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17 παρ δ και ε του καταστατικού της ΕΠΟ, οι αποφάσεις του Δ.Σ. και των λοιπών Επιτροπών και Οργάνων της ΕΠΣ Κυκλάδων να μην αναγνωρίζονται από την Ε.Π.Ο. μέχρι την έκδοση απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που θα επιλύει το μείζον θέμα της νομιμότητας του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Πηγή: sdna.gr