Μητσοτάκης: Να φύγει η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο

Ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα για άμεση προσφυγή στην κάλπη στέλνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα  «Κεφάλαιο».

Υπογραμμίζει ότι «η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα» και τονίζει ότι «αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού. Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους».

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «οικουμενικό σχήμα πάνω σε λαϊκισμό, διχασμό και καθεστωτική νοοτροπία δεν χτίζεται» και εκφράζει την πεποίθηση ότι «οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η πολιτική της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματική, υφεσιακή και ατελέσφορη» και τονίζει ότι «ασφαλώς χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πλεύσης. Οι λάθος παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν δεσμεύουν σε τίποτα μια νέα κυβέρνηση. Αλλά θέλω να προειδοποιήσω τους πάντες: όσο περισσότερο μένει αυτή η κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά».

«Ανεξέλεγκτη κατάσταση στο μεταναστευτικό»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ.,  αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, καθώς το κράτος απουσιάζει».

Χαρακτηρίζει «έκτρωμα» το νόμο για το προσφυγικό και υπογραμμίζει ότι «επιτρέπουν ελεύθερα την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα. Ετοιμάζουν ένα πάρτυ αδιαφάνειας με απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς για τις δράσεις που απαιτούνται. Δεν καθιερώνουν τα κλειστά κέντρα παραμονής των παράτυπων μεταναστών, παραβιάζοντας όσα συμφωνήσαμε οι πολιτικοί αρχηγοί. Παραδίδουν τα πάντα στις ΜΚΟ, καταργούν κάθε έννοια αποτελεσματικότητας στο κράτος.

»Λύσεις, προφανώς, υπάρχουν. Αλλά αυτές θα πρέπει να αναζητηθούν μακριά από ιδεοληψίες, με υπεύθυνο σχεδιασμό και σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους Βαλκάνιους γείτονές μας».