Βρίσκει ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος

Η Εθνική ομάδα δίνει… ανάσες (συνήθως) στην ΑΕΚ, που επιστρέφει με νίκες στο πρωτάθλημα

 

Η ήττα από τον Παναιτωλικό και κυρίως η εικόνα της ομάδας στο ματς του Αγρινίου, προβλημάτισε τόσο τον Πογιέτ, όσο και τους ποδοσφαιριστές. Για αυτό και η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, κρίθηκε ευεργετική από τον Ουρουγουανό τεχνικό, προκειμένου να δουλέψει με τους παίκτες του και η ομάδα να μπει έτοιμη στην τελική ευθεία της φετινής χρονιάς, για τα τρία εναπομείναντα ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αλλά και των αγώνων των playoffs.

Το παιχνίδι με την Καλλονή, θα είναι το τέταρτο για τη φετινή σεζόν, που έρχεται μετά από διακοπή πρωταθλήματος. Και συνήθως, αυτή η διακοπή, βοηθάει την ΑΕΚ να δουλέψει περισσότερο και να επιστρέψει με νίκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 2 από τις 3 προηγούμενες φορές που η Εθνική έδωσε… ανάσες στους ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου», ήταν μετά από γκέλα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη φετινή διακοπή, για τους αγώνες με Φινλανδία και Ρουμανία, η Ένωση προερχόταν από ισοπαλία στην Ξάνθη και επικράτησε τους ΠΑΣ με 3-1 στο ΟΑΚΑ.

Η τρίτη, κατά σειρά, διακοπή, ήταν για τους αγώνες με Λουξεμβούργο και Τουρκία, τον περασμένο Νοέμβριο, όπου η ΑΕΚ είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από τον Αστέρα Τρίπολης και εν συνεχεία πήγε στην Κομοτηνή και επικράτησε με 2-1. Η μοναδική φορά που συνέβη το αντίθετο, ήταν τον Οκτώβρη του 2015, όταν η ΑΕΚ νίκησε τον Ατρόμητο με 1-0 στο ΟΑΚΑ, ακολούθησαν τα ματς με Β. Ιρλανδία και Ουγγαρία, για να επιστρέψει στο πρωτάθλημα με ήττα από τον Ολυμπιακό.

Συνήθως, λοιπόν, η διακοπή του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα μετά από γκέλα, κρίνεται ευνοϊκή για την ΑΕΚ. Και αυτή τη διακοπή θα πρέπει να εκμεταλλευτεί και τώρα ο Πογιέτ προκειμένου να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του και η Ένωση να έχει ένα δυνατό… φίνις για τη φετινή σεζόν.