Τη χαμηλότερη τηλεθέαση των τελευταίων έξι ετών κατέγραψε η απονομή των Οσκαρ

 

ΟΣΚΑΡ

 

Τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων έξι ετών κατέγραψε η τηλεθέαση της τελετής των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που έγινε στην επιβλητική αίθουσα του Dolby Theatre του Λος `Αντζελες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, την τελετή της απονομής των Όσκαρ που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC παρακολούθησαν 36, 5 εκατομμύρια πολίτες. Το φετινό σόου που παρουσίασε ο ηθοποιός Πάτρικ Χάρις προσέλκυσε 16% λιγότερους τηλεθεατές από την περσινή τελετή με οικοδέσποινα την Έλεν Ντε Τζένερις. Η απονομή των περσινών βραβείων που παρουσίασε η διάσημη Αμερικανίδα κωμικός προσέλκυσε 43,7 εκατομμύρια τηλεθεατές, που ήταν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό από το 2000.

Η τελετή των βραβείων Όσκαρ προσελκύει κάθε χρόνο το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιρουμένων των μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Η φετινή τελετή όμως κατέγραψε τη χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2009. Η μαύρη κωμωδία «Birdman» κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων αυτών της καλύτερης ταινίας και του καλύτερου σκηνοθέτη.