Οι τζιχαντιστές απειλούν με σφοδρές επιθέσεις την Αγγλία

«Θα ασπρίσουν ακόμα και τα μαλλιά των παιδιών», απειλούν

Για ευρεία επίθεση κατά της Αγγλίας προειδοποιεί τώρα το Ισλαμικό Κράτος καθώς σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην αραβόφωνη εφημερίδα al-Naba, η τρομοκρατική οργάνωση υποστηρίζει πως η ημέρα της κρίσεως πλησιάζει και πως οι επιθέσεις που θα σημειωθούν θα είναι τόσο σφοδρές που τα μαλλιά των παιδιών θα ασπρίσουν!

Οι τζιχαντιστές υποστηρίζουν πως η Μεγάλη Βρετανία θα λάβει «τη μερίδα του λέοντος» των ευρωπαϊκών τρομοκρατικών επιθέσεων, που της αναλογεί.

Οι επιθέσεις θα είναι η απάντηση στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να διευρύνει τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.

Μάλιστα, η οργάνωση ισχυρίζεται πως η Μεγάλη Βρετανία έχει κηρύξει πόλεμο κατά των μουσουλμάνων.

Στο κείμενο αναφέρεται και ο «Τζιχάντι Τζον», ο τζιχαντιστής Μοχάμεντ Εμουάζι που ήταν ο δήμιος των δυτικών ομήρων και έπεσε νεκρός από επιδρομή τον περασμένο Νοέμβριο.

Το κείμενο αναφέρει ότι ο όρκος του «Τζιχάντι Τζον» να σπείρει τον όλεθρο στη Βρετανία παραμένει ζωντανός, ενώ όπως αναφέρεται πρόκειται να σημειωθούν «χτυπήματα» όπως αυτά του Παρισιού.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μεγάλης Βρετανίας παρακολουθούν περίπου 50 εξτρεμιστές που εκτιμάται ότι μπορεί να απειλήσουν τη χώρα, ενώ σε 800 υπολογίζονται οι Βρετανοί υπήκοοι που έχουν ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, εκ των οποίων οι μισοί έχουν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μητροπολιτική αστυνομία τονίζει πως οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, αλλά να μην είναι τρομοκρατημένοι, ενώ το επίπεδο απειλής στη χώρα παραμένει υψηλό.

«Η βρετανική αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες εργάζονται άοκνα για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή και να διατηρήσουν ασφαλείς τους πολίτες», αναφέρει ανακοίνωση της μητροπολιτικής αστυνομίας.