Μπακογιάννη: Ο Κυριάκος έκανε ήδη τον Τσίπρα να ιδρώσει

Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ήδη τον κο Τσίπρα να ιδρώσει στη Βουλή είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ

«Ο Κυριάκος έχει έναν νέο πολιτικό λόγο και ήθος. Θα πρέπει να επιβραβευτούν από το λαό αυτά που λέει είναι και αυτά που μπορεί να κάνει. Δεν θα είναι σαν τον κο Τσιπρα που έταξε στους αγρότες και δεν πραγματοποίησε», τόνισε η κα Μπακογιάννη.

Σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα μας η κα Μπακογιάννη είπε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να σχεδιάσει και να προγραμματίσει σωστά. «Σήμερα βρίσκονται οι αγρότες στους δρόμους με λογικά αλλά και κάποια παράλογα αιτήματα. Θα έπρεπε να υπάρχει μια σοβαρή διαδικασία όταν κάποιος προετοιμάζει το ασφαλιστικό».

Η Ντόρα Μπακογιάννη συνέχισε λέγοντας ότι το ασφαλιστικό έχει κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο που ποινικοποιεί την εργασία. Επιβραβεύει αυτόν που δουλεύει λιγότερο και τιμωρεί αυτόν που δουλεύει περισσότερο.

«Χρειάζεται μια καθαρή και υπεύθυνη κουβέντα που η κυβέρνηση αρνείται να κάνει. Δεν μπορώ να προβλέψω τις συζητήσεις με το κουαρτέτο αλλά δεν νομίζω οτι θα πανε καλά οι κουβέντες».

Αναφερόμενη στο προσφυγικό η κα Μπακογιάννη είπε ότι αυτό υποτιμήθηκε από την κυβέρνηση η οποία και δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό.

«Σήμερα βέβαια είναι παγκόσμιο πρόβλημα το προσφυγικό αλλά χρειάζονται συγκεκριμένες προτάσεις από την κυβέρνηση ώστε να τοποθετηθεί στη σωστή του θέση. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται η πατρίδα μας με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται. Θα δώσουμε μαζί την μάχη αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι η έλλειψη συντονισμού δεν βοηθάει είναι ντροπή για τη χώρα μας», όπως επισήμανε.