Επέλεξε κι αυτούς που δεν τον στηριξαν ο Μητσοτάκης για το νέο

Πρόσωπα-έκπληξη περιλαμβάνει τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτή όπως φαίνεται περιλαμβάνονται και πρόσωπα που δεν τον στήριξαν στο δεύτερο με τον κ. Μητσοτάκη να θελει να δείξει στην πράξη ότι θέλει την ενότητα του κόμματος.

Σύμφωνα με αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Κώστας Τσιάρας, η εκλογή του οποίου θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στους βουλευτές.

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κώστας Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ορίστηκε ο Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός. Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τοποθετήθηκε ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός και το…«βάπτισμα του πυρός» παίρνει η νέα βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, η οποία είναι η τρίτη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος.

Η έκπληξη ήταν η τοποθέτηση στη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, του «καραμανλικού» βουλευτή Β’ Αθηνών Γιώργου Κουμουτσάκου, ενός στελέχους που γνωρίζει άριστα τα της επικοινωνίας και έχει διατελέσει και στο παρελθόν στο ίδιο πόστο.

Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που τοποθετήθηκε αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.και θα είναι και ο σύνδεσμος του κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ουσιαστικά, προαλείφεται για γραμματέας της Π.Ε., μετά το συνέδριο του κόμματος, απ’ όπου και θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον νυν γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος έχουν κλειδώσει αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι δύο αντιπρόεδροι οι οποίοι είναι ο κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.