Η Μεξικάνα ηθοποιός που οδήγησε στη σύλληψη του El Chapo

Μια πασίγνωστη Μεξικάνα ηθοποιός ήταν αυτή που έφερε σε επαφή τον μεγαλοβαρώνο των ναρκωτικών El Chapo με τον Σον Πεν και οδήγησε με αυτόν τον τρόπο στην σύλληψή του.

Η Κέιτ Ντελ Καστίγιο είναι πολύ γνωστή στη Λατινική Αμερική καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές σειρές όπως το «Muchachitas», το «Ramona» και «La Mentira». Το τελευταίο μάλιστα είχε προβληθεί και στην Ελλάδα με τον τίτλο «Βερόνικα». Επίσης έχει παίξει σε επεισόδια του CSIκαι στην ταινία «Οι 33» για τους 33 μεταλλωρύχους της Χιλής που είχα εγκλωβιστεί για μέρες  στο ορυχείο.

Η Ντελ Καστίγιο πριν τρία χρόνια είχε γράψει στο προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Σήμερα πιστεύω περισσότερο στον El Chapo Guzmán παρά στις κυβερνήσεις που κρύβουν την αλήθεια ακόμα και αν είναι πικρή, που κρύβουν τη θεραπεία για τον καρκίνο, για το AIDS, για το δικό τους όφελος και κέρδος».

Αυτό φαίνεται ότι δεν πέρασε απαρατήρητο από τον μεγαλοβαρώνο και οι δυο άρχισαν το 2012 να επικοινωνούν μέσω επιστολών. Όταν ο ElChapo συνελήφθη το 2014 της πρότεινε να γυριστεί ταινία για την περιπετειώδη ζωή του, ακόμα και αν οι δικηγόροι του λάμβαναν δεκάδες αιτημάτων από σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. O  El Chapo εμπιστευόταν μόνο εκείνη, επομένως της ανέθεσε να τον φέρει σε επαφή με τον Σον Πεν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την ταινία.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής της στο Λος Άντζελες η Καστίγιο συνάντησε τον Σον Πεν μέσω κοινών φίλων και συζήτησε μαζί του την ιδέα. Αρχικά ο ηθοποιός εκτίμησε πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί το κινηματογραφικό όνειρο του 62χρονου, ωστόσο τελικά συμφώνησε με την προϋπόθεση η Καστίγιο να μεσολαβήσει ώστε ο πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ να πάρει συνέντευξη από τον «El Chapo».

Σε ένα από τα βίντεο-μηνύματα του εγκληματία, μάλιστα, ο 62χρονος αναφέρει: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το περιεχόμενο αυτής της συνέντευξης είναι για την αποκλειστική χρήση της κυρίας Καστίγιο και τον κύριο Σον Πεν

Η συχνή επικοινωνία των τριών οδήγησε τις αστυνομικές αρχές να εντοπίσουν την έδρα του Μεξικανού μεγαλεμπόρου, με αποτέλεσμα να του περάσουν για μία ακόμα φορά τις χειροπέδες.