Στο Τέξας κυκλοφορούν με τα καλάζνικοφ στη πλάτη

Σοκαριστικές φωτογραφίες

 

 

Από την Πρωτοχρονιά ισχύει ο νόμος που επιτρέπει στους πολίτες του Τέξας στις ΗΠΑ να κυκλοφορούν με τα όπλα τους σε φανερό σημείο – αντίθετα δηλαδή με ό,τι ίσχυε από το 1871 έως τώρα που τους επέτρεπε μεν να οπλοφορούν δημοσίως, εφόσον είχαν σχετική άδεια, αλλά με τα όπλα τους να μην φαίνονται.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν είναι πραγματικά σοκαριστικές, καθώς οι Τεξανοί δεν δίστασαν να πάρουν ακόμα και το καλάζνικοφ στην πλάτη και να βγουν στους δρόμους να πάρουν τον καφέ τους και να κάνουν την πρωτοχρονιάτικη βόλτα τους!

Μάλιστα, ένεκα του γεγονότος, οργανώθηκε και «εορταστική» συγκέντρωση, όπου περισσότεροι από 100 Τεξανοί πήραν το όπλο τους και βγήκαν…

Ο 34χρονος Έπι Καμάκο, οδηγός από το Ντάλας, ήταν τόσο ανυπόμονος, που βγήκε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το πιστόλι του, ένα Glock 23, στο Καπιτώλιο της πόλης από τις 22:30 και περίμενε να αλλάξει χρονιά για να το αποκαλύψει: «Ήταν καιρός, επιτέλους», λέει στους New York Times.

Περισσότερες από 40 πολιτείες επιτρέπουν σήμερα την οπλοκατοχή, ενώ ειδικά στο Τέξας θεωρείται πολύ «δημοφιλής» πρακτική. Η φανερή οπλοφορία, λένε οι υποστηρικτές του μέτρου, θα βοηθήσει στην αποτροπή εγκλημάτων…