ΝΔ: Ψεύδεται και πάλι η Κυβερνητική Εκπρόσωπος σε ό,τι αφορά τις συντάξεις

Σκληρή κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή της δηλώσεις Γεροβασίλη σχετικά με το ασφαλιστικό και τις περικοπές στις συνάξεις

 

Απάντηση στις δηλώσεις της κυβερνητικού εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη δίνει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί την κυβέρνηση σημειώνοντας πως άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα δηλώνει σήμερα.

AdTech Ad

«Ψεύδεται και πάλι η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κατηγορώντας άλλους για όσα ήδη απεργάζεται η κυβέρνηση . Ήδη, άλλωστε, ενέγραψε στον Προϋπολογισμό περικοπές συντάξεων 1,7 δις ευρώ και δεσμεύτηκε για περικοπές που συνολικά φτάνουν τα 3,2 δις. Και, ήδη, αντί να δώσει τη 13η σύνταξη που υποσχόταν, προχώρησε σε 13 μειώσεις συντάξεων.

Προεκλογικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έταζε 13η σύνταξη και αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

Μετεκλογικά, προσπαθούσε να πείσει ότι “δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων”.

Τώρα, τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, προαναγγέλλοντας μειώσεις στις επικουρικές.

Κανένας πια δεν μπορεί να τους εμπιστεύεται».