Επιθετικό από Λατινική Αμερική πρότεινε ο Πογιέτ και η ΑΕΚ άρχισε συζητήσεις!

Αγωνίζεται κυρίως από τα δεξιά αλλά μπορεί να παίξει και δεύτερος επιθετικός – Ο προπονητής της ΑΕΚ ζητησε την απόκτηση του, αν είναι έφικτη, όσο το δυνατόν γρηγορότερα

Την πρώτη του εισήγηση για μεταγραφή στην ΑΕΚ έκανε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Δημοσίευμα της «ΩΡΑΣ των σπορ», που επιβεβαιώνεται,  αναφέρει πως μέσα στα Χριστούγεννα και με τον Πογέτ να βρίσκεται στην Αγγλία, υπήρξε τηλεφωνική επαφή με την πλευρά της διοίκησης και έπεσε στο τραπέζι το πρώτο όνομα, που θα ήθελε στην ΑΕΚ ο 48χρονος τεχνικός! Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για παίκτη που αγωνίζεται στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και κατά βάση δεξιά, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες. Κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το… μπόι, όπου φαίνεται πως αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο που βάζει στην εξίσωση ο Πογέτ, πέραν της ταχύτητας. 
Πρόκειται λοιπόν για ποδοσφαιριστή διαφορετικού στιλ από τους υπάρχοντες μεσοεπιθετικούς της «Ένωσης», που όλοι τους χαρακτηρίζονται από το χαμηλό… υψος. Με καλύτερα πατήματα στο γήπεδο και πιο… γεμάτη παρουσία. Με τα χαρακτηριστικά που έχει ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί και ως δεύτερος επιθετικός μαζί με ένα κλασικό φορ σαν τον Τζιμπούρ.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ποδοσφαιριστής που εισηγήθηκε ο Πογέτ, δεν προέρχεται από την Αγγλία, αλλά από πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερική! Με τον προπονητή της ΑΕΚ να τον έχει ξεχωρίσει και να εκτιμά πως εφόσον είναι εφικτό να προχωρήσει η περίπτωσή του, δεν υπάρχει λόγος… αναμονής, για τους παίκτες που θα γίνουν διαθέσιμοι από το Νησί.
Όπου παραμένει βέβαια η προσοχή και το ενδιαφέρον, λόγω των γνώσεων αλλά και των επαφών που διαθέτει εκεί ο Πογέτ. Τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέσα από το ρεπορτάζ λοιπόν, αναφέρουν πως η πρώτη εισήγηση του Γκουστάβο Πογέτ, για συγκεκριμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή, βρίσκεται από τα Χριστούγεννα στα χέρια της διοίκησης και με την επιστροφή του Ουρουγουανού, θα ξεκαθαρίσει το κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει και να υλοποιηθεί. Με τον Πογέτ να έχει μέσα στις επόμενες μέρες συναντήσεις με τους Μιλοβάνοβιτς και Μπάγεβιτς κυρίως για το εν λόγω ζήτημα, που ο Ουρουγουανός έθεσε ως προτεραιότητα. H AEK πάντως άρχισε ήδη διερευνητικές συζητήσεις και σύντομα θα γνωρίζουμε αν η περίπτωση είναι πράγματι εφικτή. Η εμπιστοσύνη στις επιλογές του Πογιέτ θεωρείται δεδομένη και η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να τις υλοποιήσει όλες.