Σιμόες: Αισθάνομαι πολύ καλύτερα στη θέση που παίζω τώρα

Ο Πορτογάλος μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου του και τις φιλοδοξίες του με την κιτρινόμαυρη φανέλα-ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

Μετά τιος γιορτές η ΑΕΚ θα καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον μάνατζερ του Σιμόες, για την ανανέωση του συμβολαίου του. Και όλα δείχνουν πως η υπόθεση θα έχει θετική κατάληξη, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πορτογάλος, σε συνέντευξη του στην «Ωρα των Σπορ». Ο μέσος της Ένωσης, μίλησε επίσης για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τις φιλοδοξίες του.

– Μετά το πρώτο διάστημα στην ομάδα, πως βλέπεις τα πράγματα, είναι όπως τα περίμενες;

«Όταν αποφάσισα να φύγω από την Πορτογαλία, ήθελα να έρθω σ’ έναν μεγάλο σύλλογο. Έχω εκπλαγεί θετικά. Η ομάδα μου προσφέρει όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να δουλέψω. Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μου».

– Τι ήταν αυτό που σου έχει κάνει στην ΑΕΚ την μεγαλύτερη εντύπωση;

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ο κόσμος της ΑΕΚ. Κατά δεύτερο, η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέπω σε κάθε ματς, πως υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες».

– Άρα έχεις στο μυαλό σου, να μείνεις για καιρό ακόμα στην ΑΕΚ;

«Ο ατζέντης μου τον επόμενο καιρό θα έχει μια συνάντηση με την διοίκηση της ΑΕΚ. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Είμαι πολύ καλά και στην ΑΕΚ και στην Αθήνα. Δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο οπότε το βλέπω πολύ θετικά. Η ΑΕΚ μου δείχνει πως θέλει να με κρατήσει, εγώ θέλω να συνεχίσω, οπότε νομίζω όλα θα κυλήσουν ομαλά».

– Σε επηρεάζει το γεγονός πως ήδη υπάρχουν ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του;

«Δεν με επηρεάζει τίποτα απ’ όλα αυτά. Έχω συνηθίσει να είμαι συγκεντρωμένος στην δουλειά μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος στην ΑΕΚ και δεν με νοιάζει τίποτα απ’ όσα ακούγονται».

– Τι είναι αυτό που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σ’ έχει κάνει να δεθείς με την ΑΕΚ;

«Βρίσκομαι στην Αθήνα με την κοπέλα μου και αυτό σημαίνει πως δεν μου λείπει κάτι. Έχω μια στήριξη. Και ακόμα και πριν έρθω εδώ, ο κόσμος είχε αρχίσει να έρχεται σε επαφή μαζί μου. Με την πάροδο του χρόνου, αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο».

– Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την ΑΕΚ;

«Τους στόχους τους θέτει η διοίκηση. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και όταν μιλάμε για μεγάλη ομάδα, μιλάμε για τίτλους. Μια ομάδα μπορεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να μην παίρνει τίτλους, αλλά εγώ θέλω τίτλους. Αυτό είναι το σημαντικό για μια μεγάλη ομάδα».

– Η χρονιά ξεκίνησε μ’ άλλον προπονητή και στην πορεία έγινε αλλαγή. Πως το έζησες αυτό;

«Οι ποδοσφαιριστές όταν ξεκινά το πρωτάθλημα, ακολουθούν το πρότζεκτ που θέτει η διοίκηση. Και η διοίκηση αποφασίζει για αλλαγές προπονητή. Η αλλαγή προπονητή είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό που θα πω εγώ είναι πως έχουμε φτάσει σ’ ένα καλό σημείο για να αφομοιώσουμε αυτό που μας ζητά ο νέος προπονητής. Και πλέον παίζουμε περισσότερο ομαδικά απ’ ότι πριν που παίζαμε περισσότερο ο καθένας για τον εαυτό του. Με τη δουλειά που γίνεται στα Σπάτα να είναι σε διαφορετική βάση και φιλοσοφία. Πιο οργανωμένα».

– Νιώθεις πιο καλά στο νέο σου ρόλο; Ποια νέα στοιχεία γενικώς έχει φέρει ο Πογέτ στην ομάδα;

«Η θέση που παίζω τώρα, είναι μια θέση που την γνωρίζω. Όταν ήρθε ο Πογέτ και μ’ έβαλε σ’ αυτή τη θέση, αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Και ο Γιόχανσον στη νέα του θέση, μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Και πλέον και οι δυο, μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα και να βοηθήσουμε περισσότερο την ομάδα».

– Ο Πογέτ έχει παίξει στην θέση του αμυντικού χαφ. Σου έχει δώσει κάποια συγκεκριμένη συμβουλή ή οδηγία;

«Αυτό που μου είπε είναι πως θα πρέπει να κρατάω καλά την θέση μου, γιατί όλη η ισορροπία της ομάδας, στηρίζεται πολύ σ’ αυτή τη θέση. Αν χάσω τη θέση μου, θα χαθεί το δέσιμο στις γραμμές. Και αυτό μ’ έχει βοηθήσει πολύ να το έχω στο μυαλό μου».

– Ποιο είναι το στοιχείο στο παιχνίδι της ΑΕΚ που χρειάζεται ακόμα βελτίωση;

«Έχουμε μια μεγάλη ομάδα. Τι πρέπει να αλλάξει αγωνιστικά η ομάδα, ο προπονητής αποφασίζει. Και οι παίκτες ακολουθούν».

– Στον δεύτερο γύρο η ΑΕΚ έχει όλα τα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Είναι ένα πλεονέκτημα αυτό για την ομάδα;

«Νομίζω πως στον δεύτερο γύρο, η παρουσία του κόσμου μόνο της ΑΕΚ, θα βοηθήσει πολύ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μετακινήσεις οπαδών. Οπότε ο κόσμος παίζει πολύ ρόλο. Και αυτό θα βοηθήσει ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτά τα ματς».