Στη Νότια Κορέα οι εργαζόμενοι κλείνονται μέσα σε φέρετρα!

Oλοι μαζί μαζεύονται σε μεγάλες αίθουσες, ντύνονται στα λευκά, γράφουν αποχαιρετιστήριες επιστολές σε φίλους και οικογένεια και στη συνέχεια μπαίνουν μέσα στα φέρετρά τους

 

Έως και 40 άτομα την ημέρα στη Νότια Κορέα αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, λόγω τους στρες που αντιμετωπίζουν, κυρίως όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή.
Μερικές εταιρείες σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους χιλιάδες εργαζόμενους που πάσχουν από κατάθλιψη και σκέφτονται την αυτοκτονία, κατέληξαν σε μια πρωτότυπη ιδέα.

Oλοι μαζί μαζεύονται σε μεγάλες αίθουσες, ντύνονται στα λευκά, γράφουν αποχαιρετιστήριες επιστολές σε φίλους και οικογένεια και στη συνέχεια μπαίνουν μέσα στα φέρετρά τους.

Επίσης, πριν «πεθάνουν» οι υπεύθυνοι τους δείχνουν βίντεο με ανθρώπους που υποφέρουν αλλά δεν παραιτούνται από τη ζωή, όπως για παράδειγμα ένα άτομο που έχει καρκίνο αλλά παλεύει για τη ζωή ή ένα παιδί που γεννήθηκε χωρίς άκρα, αλλά κατάφερε να κολυμπήσει.

Το μακάβριο αυτό τελετουργικό είναι, σύμφωνα με εκείνους που το εμπνεύστηκαν, μια άσκηση για να «δεθούν» μεταξύ τους οι εργαζόμενοι, να μάθουν να εκτιμούν τη ζωή και να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται.

Κι όμως, σε μια προσπάθεια να κάνουν τους Νοτιοκορεάτες να εκτιμήσουν τη ζωή, κάποιες εταιρείες τους καλούν να προσποιηθούν τους πεθαμένους και να πρωταγωνιστήσουν στις κηδείες τους.