Πογιέτ: Θέλω να πάρουμε γρήγορους παίκτες τον Γενάρη

Ο Πογιέτ μίλησε για τα μεταγραφικά του ”θέλω” τον Γενάρη, για την εικόνα της ΑΕΚ και τον Μάνταλο

 

Γρήγορους παίκτες στην επιθετική γραμμή χρειάζεται η ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Γκουστάβο Πογιέτ και για τέτοιους θα κινηθεί η Ένωση τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουρίου, όπως αποκάλυψε ο προπονητής, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Καλλονή.

Αναλυτικά ο Πογιέτ είπε:

“Πρώτα απ’ όλα θέλω να δηλώσω χαρούμενος γιατί πήραμε μία απόφαση να παίξουμε με δυο επιθετικούς και σκόραραν και οι δυο. Ήταν πάρα πολύ βασικός να μπορέσουμε να παίξουμε με δεύτερο επιθετικό για να δούμε πως θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα. Αν και το παιχνίδι έληξε με 3-0 έχουμε πολλά ακόμη να διορθώσουμε. Πιστεύω, ότι το 4-3-3 που προτιμώ είναι λίγο πιο εύκολο για τους παίκτες και πρέπει να συνεχίσουμε να το δουλεύουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχώς έχουμε τώρα μία εβδομάδα να προετοιμαστούμε κατάλληλα για ένα σημαντικό παιχνίδι που έρχεται”.

Αν τον προβλημάτισε το γεγονός ότι η Καλλονή στο δεύτερο ημίχρονο έχασε αρκετές ευκαιρίες;
“Υπήρξαν κάποιες στιγμές κλειδιά: Και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες να κάνουμε ένα τρίτο, ένα τέταρτο ή ένα πέμπτο γκολ. Αυτό που με προβλημάτισε πιο πολύ στις φάσεις της Καλλονής είναι το πως δημιουργήθηκαν οι φάσεις. Θέλω να δω το βίντεο να το ξεκαθαρίσω. Αν δεν κάνω λάθος ήταν από στημένες φάσεις. Άρα να δούμε τι έφταιξε”.

Για τις θέσεις που έχει ανάγκη η ΑΕΚ για τις μεταγραφές;
“Από τη δική μου οπτική θα ήθελα να αποκτήσουμε παίκτες με μεγαλύτερη ταχύτητα, όσον αφορά την επίθεση. Καθαρά γρήγορους παίκτες. Σε παιχνίδια που χρειάζεται η αντεπίθεση και μας αφήνει χώρο ο αντίπαλος, εκεί θέλει ταχύτητα”.

Για τον Μάνταλο;
“Ήταν καθαρά απόφαση τακτικής από τη δική μου την πλευρά. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας ο Μάνταλος. Μου κόστισε πολύ να πάρω αυτή την απόφαση. Αν για παράδειγμα δε λειτουργούσε αυτό το σύστημα, η ευθύνη θα ήταν καθαρά δική μου”.