Αντιγηραντικό φάρμακο μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής στα 120 χρόνια!

 

 

 

Η διαρκής έρευνα πάνω στην αντιγήρανση φέρνει ελπιδοφόρα νέα για τη διατήρηση της νεότητας και την καθυστέρηση ακόμα και εξάλειψη ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

Το πρώτο αντιγηραντικό φάρμακο που βασίζεται στην ουσία μετμορφίνη, η οποία αντιμετωπίζει το διαβήτη δίνει ελπίδες πως μπορεί να καθυστερήσει το γήρας άρα και σοβαρές νόσους! Μάλιστα, εικάζεται ότι το προσδόκιμο ζωής θα φτάνει μέχρι και τα 120 χρόνια.

Για τους ειδικούς… το θέμα των γηρατειών δεν είναι πια ένα βιολογικό μυστήριο όπως ήταν 20 χρόνια πριν. Η νέα κλινική δοκιμή που ονομάζεται «Στοχεύοντας τα γηρατειά με μετμορφίνη» θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ τον επόμενο χειμώνα με 3.000 υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Ο καθηγητής Γκόρντον Λίθγκοου του Buck institute που ειδικεύεται στην έρευνα της γήρανσης πιστεύει πως στο μέλλον το αντιγηραντικό φάρμακο θα μπορεί να χορηγείται με τη μορφή εμβολίου στους νέους ώστε να επιβραδύνεται το γήρας και να αντιμετωπίζονται καλύτερα οι ασθένειες.

Η Ιταλίδα Έμμα Μοράνο πάντως τρώγοντας τρία αυγά κάθε πρωί και με ένα διαζύγιο το 1938… βρήκε το μυστικό της μακροζωίας και έκλεισε τα 116 της χρόνια!