Δεν αφήνει την έδρα του ο αποπεμφθείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης

Δεν αφήνει την βουλευτική του έδρα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, καθώς ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής με επιστολή του ότι θα είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής και χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατική» την αποπομπή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της στάσης κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το τρίτο «πακέτο» προαπαιτουμένων.

Ο Στάθης Παναγούλης επικαλείται το Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή», ώστε να αιτιολογήσει τον χαρακτηρισμό που αποδίδει στην επιλογή του πρωθυπουργού για την διαγραφή του, αλλά και την απόφασή του να μην παραιτηθεί.

«Θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των συμπολιτών, που πλήττονται επί πέντε χρόνια βάναυσα από τα Μνημόνια» αναφέρει και ζητεί συγγνώμη, από τον ελληνικό λαό για νόμους που ψήφισε κι ο ίδιος.

Τέλος, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, σημειώνει πως «ψήφισε μεν τους νόμους, είχε όμως την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται 10 μήνες στην εξουσία και στην οποία πίστεψε τόσο πολύ ο ελληνικός λαός, κάποια στιγμή θα αντιστεκόταν και θα έλεγε ένα μεγάλο “όχι” στους δανειστές και τοκογλύφους».