Μηνύματα σε Τουρκία, Ευρώπη και Τσίπρα έστειλε ο Μεϊμαράκης από τη Χίο

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ τόνισε πως εκπτώσεις στα εθνικά θέματα δεν γίνονται παρότι υπάρχει οικονομική κρίση

Εκπτώσεις στα εθνικά θέματα δε γίνονται, παρότι υπάρχει οικονομική κρίση, τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία τηςΝέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαράκης από τη Χίο όπου βρέθηκε για τον εορτασμό απελευθέρωσης του νησιού.

Έστειλε έτσι ταυτόχρονα μήνυμα στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη, ζητώντας μάλιστα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να το μεταφέρει στους εταίρους, καθώς σήμερα και αύριο πραγματοποιείται η Σύνοδος για το προσφυγικό, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιμένει στο θέμα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο.

“Βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ για να τιμήσουμε εκείνους οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για να μείνει η χώρα ελεύθερη. Απελευθέρωσαν το μαρτυρικό νησί της Χίου. Και αντλούμε δύναμη και κουράγιο από αυτούς. Τους έχουμε ως παράδειγμα για να αντιμετωπίσουμε και σήμερα, ενωμένοι, τη μεγάλη κρίση που περνάμε” δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε:

“Πιστεύω ότι μπορούμε με κοινωνική συνοχή, με έναν άλλο δρόμο που πρέπει και μπορούμε να ακολουθήσουμε, να ξεπεράσουμε την κρίση. Και, ταυτόχρονα, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα από εδώ, από τη Χίο, στους γείτονες: Ότι επιθυμούμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί τους, να έχουμε μια συναδέλφωση και μια αγαπημένη συμβίωση. Και πρέπει αυτό να το καταλάβουν, γιατί πολλές φορές δυστροπούν, προκαλώντας μας.

Ελπίζω ότι έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι, παρότι υπάρχει κρίση οικονομική, ίσως και κάποιων αξιών και αρχών, εντούτοις τα εθνικά μας θέματα δεν παζαρεύονται. Αποτελούν κόκκινη γραμμή για μας. Και εκπτώσεις δεν πρόκειται να γίνουν.

Και αυτό, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να το καταλάβουν και οι ξένοι. Και να το πει έτσι ο Πρωθυπουργός σε όποιον συνομιλητή έχει.