Βενιζέλος: Η κυβέρνηση είναι εθνικολαϊκιστική. Ηγεμονεύει ο κ. Καμμένος

Επίθεση στον Νίκο Φίλη για τα όσα είπε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

 

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη δήλωση Φίλη και όσα ακολούθησαν εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. “Και στο πλαίσιο αυτό υπάρχει το περίεργο φαινόμενο της διπλής ρητορείας. Η κυβέρνηση είναι εθνικολαϊκιστική ιδεολογικά. Ηγεμονεύει ο κ. Καμμένος και οι αντιλήψεις του. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι, όπως ο κ. Φίλης, διατηρούν την αχνή ανάμνηση ενός διεθνιστικού αριστερού λόγου, δήθεν χωρίς στοιχεία ιδεολογικής χρήσης της ιστορίας. Και φτάνουμε έτσι στη χειρότερη ιδεολογική χρήση της ιστορίας.

Αυτά που ειπώθηκαν για τη γενοκτονία θα μπορούσαν να συζητηθούν στη Διεθνή Ένωση Επιστημόνων περί γενοκτονιών, στο International Association of Genocide Scholars που όπως ξέρετε, εξέδωσε απόφαση το 2007 για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας. Δεν είναι μια θέση της Βουλής των Ελλήνων μόνο. Είναι μια θέση της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας από το 2007. Αλλά ποιος τα λέει αυτά;

Τα λέει ένα πολιτικό στέλεχος, ένας Υπουργός, που με άνεση λέει ότι στην Ελλάδα έχουμε ανθρωπιστική κρίση. Δεν σέβεται τον ορισμό του ΟΗΕ περί ανθρωπιστικής κρίσης. Τι σημαίνει ανθρωπιστική κρίση στη Συρία; Στην Υεμένη; Στο Σουδάν; Εμείς έχουμε φτώχια, έχουμε κρίση, έχουμε μείωση εισοδημάτων, έχουμε ανεργία. Αλλά δεν έχουμε ανθρωπιστική κρίση κατά την έννοια που έχει ο όρος αυτός στη διεθνή συζήτηση” τόνισε.