Συναγερμός στη ΝΑΣΑ για κομήτη – νεκροκεφαλή. Θα περάσει ξυστά από τη Γη

Ξυστά από τη Γη θα περάσει το Σάββατο ένας πελώριος κομήτης, για τον οποίο η NASA βρίσκεται σε εγρήγορση. Αν και η NASA τονίζει πως δεν υπάρχει πιθανότητα να συγκρουστεί με τη ΓΗ, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εξερεύνηση του. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως ο μεγάλος κομήτης, που θα περάσει σήμερα, ανήμερα της γιορτής του Χάλογουιν, από τη Γη μοιάζει με… νεκροκεφαλή.
Συναγερμός στη ΝΑΣΑ για κομήτη - νεκροκεφαλή. Θα περάσει ξυστά από τη Γη

Η φωτογραφία του κομήτη που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA φαντάζει εξωπραγματική: δύο σκοτεινές τρύπες που θυμίζουν μάτια, μια στρογγυλή οπή στο επίπεδο της μύτης και ένα λευκό περίγραμμα σε μορφή κρανίου.

«Ο μεγάλος βράχος που θα περάσει κοντά στη Γη είναι πιθανότατα ένας νεκρός κομήτης που, κατά παράξενο τρόπο, μοιάζει με νεκροκεφαλή» ανέφερε η NASA στην ανακοίνωσή της.

«Θα έλεγε κανείς ότι μασκαρεύτηκε σε νεκροκεφαλή για το Χάλογουιν» αστειεύτηκε η Κέλι Φαστ, μια επιστήμονας της διαστημικής υπηρεσίας.

Οι αστρονόμοι εντόπισαν το αντικείμενο στις αρχές Οκτωβρίου και αρχικά νόμιζαν ότι επρόκειτο για αστεροειδή, έτσι τον βάφτισαν Αστεροειδή 2015 ΤΒ145. Αφού όμως τον παρατήρησαν καλύτερα διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έναν νεκρό κομήτη που έχει χάσει τα πτητικά στοιχεία του μετά από πολλά περάσματα κοντά στον Ήλιο.

Ο κομήτης κινείται με μεγάλη ταχύτητα και έχει διάμετρο 600 μέτρα, όμως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να συγκρουστεί με τη Γη αφού θα περάσει σε απόσταση 486.000 χιλιομέτρων.