Μάνταλος: Είχαμε δύσκολη εβδομάδα

Ο αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε για το ματς με τον Ηρακλή, αυτά που έρχονται αλλά και εκεί που προτιμάει να παίζει

 

Στην προετοιμασία του ματς με τον Ηρακλή, μέσα σε ένα «βαρύ» κλίμα, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο που αγωνίστηκε η ΑΕΚ: «Πριν από το ματς όλοι είχαν στο μυαλό τους το πως θα ξεπεράσει η ομάδα την βαριά ήττα της προηγούμενης εβδομάδας. Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα, η οποία ίσως και να μας έκανε καλό. Κάναμε ένα από τα καλύτερα φετινά μας παιχνίδια, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και το ευχαριστήθηκε ο κόσμος».

Για το ότι η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη στο ΟΑΚΑ παρά μακριά από αυτό τόνισε: «Το να παίζεις στο γήπεδό σου σου βγάζει άλλο συναίσθημα. Έχεις άλλη ψυχολογία, είναι δίπλα σου ο κόσμος. Όλα αυτά είναι στο μυαλό μας βέβαια αλλά θέλουμε να παίζουμε με τον κόσμο δίπλα μας».

Για το ότι στην ΑΕΚ υπάρχει… συνωστισμός από δεκάρια και το κατά πόσο μπορούν να χωρέσουν όλοι μαζί στο γήπεδο, ο Μάνταλος είπε λακωνικά: «Όλοι οι καλοί χωράνε».

Για την πολύ καλή κυκλοφορία της ΑΕΚ στο ματς με τον Ηρακλή: «Το να κρατάς τη μπάλα είναι ζητούμενο αρκεί να μην γίνεται άσκοπα. Σήμερα το εφαρμόσαμε τέλεια. Παίξαμε κάθετο ποδόσφαιρο και κάναμε φάσεις που είναι και το ζητούμενο».

Για την διαχείριση της ήττας με τον Ολυμπιακό: «Το 4-0 ήταν βαρύ σκορ. Ακούσαμε πολλά αλλά το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε τόσο σε αυτές τις περιπτώσεις όσο και στα καλά αποτελέσματα είναι να κλείνουμε τα αυτιά μας. Δεν χρειάζεται να το κεφάλι μετά τα άσχημα αποτελέσματα και να ακούμε ότι μας λένε, ούτε να πετάμε στα σύννεφα στις καλές στιγμές».

Για τα δύο δύσκολα ματς που ακολουθούν με Ξάνθη στο κύπελλο και Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα είπε: «Θα προετοιμαστούμε για να νικήσουμε πρώτα στο κύπελλο και μετά για να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στο ντέρμπι».

Για την θέση που του αρέσει να παίζει: «Το έχω πει ότι νιώθω καλύτερα να παίζω πίσω από τον επιθετικό σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Είτε δεξιά είτε αριστερά δεν έχει σημασία για εμένα, αρκεί να παίζω κοντά στον επιθετικό».