Ερευνα για την αντικαρκινική δράση της ασπιρίνης

ΑΣΠΙΡΙΝΗ

 

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει διαμάχη στην επιστημονική κοινότητα για το αν και ποιες αντικαρκινικές ιδιότητες έχει η ασπιρίνη. Την απάντηση αναμένεται να δώσει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη για αυτό το θέμα η οποία διεξάγεται στη Μ.Βρετανία.

Σε αυτή παίρνουν μέρος 11 χιλιάδες άτομα που έχουν διαγνωστεί  με καρκίνου του εντέρου, του μαστού, του προστάτη, του οισοφάγου και του στομάχου σε πρώιμο στάδιο.

Κάποια από αυτά τα άτομα ακολούθησαν θεραπεία η οποία εξαφάνισε τον καρκίνο ενώ άλλα βρίσκονται τώρα σε θεραπεία. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η ασπιρίνη μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμη και να εμποδίσει την επανεμφάνιση καρκίνων που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

«Αν διαπιστώσουμε ότι η ασπιρίνη εμποδίζει την επανεμφάνιση του καρκίνου μπορεί να αλλάξει στο μέλλον η θεραπευτική προσέγγιση αφού με εύκολο και πολύ οικονομικό τρόπο θα μπορεί να εμποδιστεί η επανεμφάνιση του καρκίνου και να βοηθήσουμε περισσότερους ασθενείς να επιζήσουν» η καθηγήτρια Ρουθ Λάνγκλει, επικεφαλής της έρευνας που θα έχει διάρκεια 12 ετών