Η ΑΕΚ απαντάει στον θρασύτατο Βασιλόπουλο

Μετά το νέο επικοινωνιακό τρικ με την γνωμοδότηση ενός επιμελητήριου της… πλάκας που δεν έχει καμία κρατική υπόσταση το ποτήρι ξεχείλισε

Η τακτική της αναμονής και της σιωπής που εκλήφθηκε από κάποιους ως ευκαιρία να… κάνουν το κομμάτι τους, πηγαίνει στην άκρη. Έπειτα από το τελευταίο… επικοινωνιακό τρικ του Άρη Βασιλόπουλου, η ΑΕΚ αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της, έχοντας το δίκιο και το ΣτΕ με το μέρος της. Όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο δήμαρχος ζήτησε από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος (που δεν έχει κάποια κρατική υπόσταση) μια… γνωμοδότηση για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αυτή εκφράζει σοβαρές ενστάσεις, υποστηρίζοντας ότι η ΜΠΕ είναι «μη νόμιμη και πρόωρη όσον αφορά τη διαδικασία της διαβούλευσης και την έγκριση της, επειδή δεν προηγήθηκε Στρατηγική Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων». Μόνο που το συγκεκριμένο θέμα, όπως και άλλες ενστάσεις που εκφράζονται σε αυτή τη… γνωμοδότηση είχαν συμπεριληφθεί στην προσφυγή που κατέθεσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας στο ΣτΕ, εξετάστηκαν, κρίθηκαν και απορρίφθηκαν με ξεκάθαρο τρόπο.

Μάλιστα, στην ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι άλλες υπηρεσίες που συμμετείχαν στη διαβούλευση του ΥΠΑΠΕΝ, έχουν γνωμοδοτήσει θετικά, όμως οι δικές τους γνωμοδοτήσεις δεν είχαν το φως της δημοσιότητας από κανέναν.

Επειδή, λοιπόν, στην ΑΕΚ θεωρούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι εντυπώσεων (από τη στιγμή που η ουσία του πράγματος κρίθηκε τελεσίδικα στο ΣτΕ), αποφάσισαν να μην μένουν άλλο άπραγοι και θα προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα έχουν ως στόχο να μάθει η τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας την αλήθεια για όλες τις παραμέτρους της «Αγιά Σοφιάς».