Ο Δ. Καμμένος «κατέβασε» τον λογαριασμό με τα ομοφοβικά σχόλια

Σάλος με την υπουργοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ

Σάλο ξεσήκωσε στο Twitter η είδηση για την τοποθέτηση στο υπουργείο Υποδομών του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμένου. Οι έλληνες χρήστες του κοινωνικού δικτύου θυμήθηκαν τα tweets του βουλευτή πολλά από τα οποία είχαν προκαλέσει σκωπτικά, αλλά και οργισμένα σχόλια για τον αντισημιτισμό και την ομοφοβία τους.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καμένος διατηρούσε λογαριασμό στο Twitter με του όνομα χρήστη @PORTAPORTA. Ο λογαριασμός αυτός είναι κλειστός από την Τετάρτη το πρωί αλλά πολλοί άλλοι χρήστες έχουν κρατήσει ορισμένα από τα πλέον χαρακτηριστικά tweets του νέου υφυπουργού.

Επισημαίνεται ότι το μένος του κ Καμμένου δεν περιοριζόταν μόνο εναντίον των Εβραίων και των ομοφυλοφίλων.

Τον Δεκέμβριο του 2013 αποκαλούσε τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα «εγκληματία». Συγκεκριμένα σχολίαζε: «Ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον ΓΑΠ. Είναι εγκληματίας. Παρακολουθεί, γνωρίζει 3 χρόνια τι και πώς μας καταστρέφουν και πάει υποψήφιος εκει …»

Την ίδια χρονιά και ημέρα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου έγραφε: «9/11 Και μην ξεχνάτε. Από τις 2.500 εβραίων που εργαζόταν στους Δίδυμους Πύργους εκείνη την ημέρα δεν πήγε κανένας τους για να εργαστεί», αφήνοντας σαφές υπονοούμενο ότι είχαν σχετική πληροφόρηση.

Όμως ο κ. Καμένος δεν περιοριζόταν να εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα «εγκλήματα» του πρωθυπουργού ή για την ανίερη πληροφόρηση των εβραίων εργαζόμενων στους Δίδυμους Πύργους. Σε πολλά από τα σχόλιά του εξέφραζε τον αποτροπιασμό του για τους ομοφυλόφιλους τους οποίους χαρακτήριζε συχνά με χυδαίες εκφράσεις. Μάλιστα σε ένα tweet (17 Ιουνίου 2014) εγκαλούσε την Χρυσή Αυγή γιατί δεν παρενέβη «δυναμικά στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά από την Βουλή».

Όπως ήταν αναμενόμενο οι χρήστες του twitter δεν έχασαν την ευκαιρία να εκφράσουν τον δικό τους αποτροπιασμό για την υπουργοποίηση του κ. Καμένου και μάλιστα με σχόλια ιδιαίτερα καυστικά.

Είναι άγνωστο το αν οι άνθρωποι που αποφάσισαν την τοποθέτηση του κ. Καμένου στη θέση του υφυπουργού γνώριζαν την διαδικτυακή δραστηριότητα του βουλευτή, αλλά ακόμα και αν δεν την γνώριζαν όφειλαν να την ελέγξουν, δεδομένου ότι οι τοποθετήσεις του δεν συνάδουν με μια αριστερή κυβέρνηση που υπόσχεται να φέρει πνοή ανανέωσης στη χώρα.