Σούλτς: Τσίπρα γιατί συνεχίζεις με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα;

 

 

Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά, για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα!

 

Σούλτς: Τσίπρα γιατί συνεχίζεις με  αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα;

Ο πρόεδρος του Ευωπαικού Κοινοβουλίου είπε ότι τηλεφώνησε 2 φορές στον Τσίπρα για να τον ρωτήσει γιατί συνεχίζει αυτή τη συνεργασία

Ο Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter, χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να ανανεώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με το «περίεργο ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ»

«Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά», είπε ο κ. Σουλτς για τον Αλέξη Τσίπρα «για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα».

Και συνέχισε: «Σχεδόν δεν απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος, ιδίως στο τηλέφωνο. Μου είπε πράγματα που έμοιαζαν πειστικά, αλλά τα οποία εν τέλει στα μάτια μου φαίνονται λίγο παράδοξα».

Ο κ.Σουλτς, είπε πάντως πως θαύμασε τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τους προηγούμενους μήνες με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί, αλλά όταν αναφέρθηκε στον Πάνο Καμμένο, είπε πως είναι απρόβλεπτος και πρέπει πάντα να βρίσκεται «υπό έλεγχο».

Και κατέληξε: «Είναι πολιτικά και στρατηγικά κάτι που πρέπει να θαυμάσεις. Όμως αυτή την ανανεωμένη εντολή με αυτό το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα, δεν το καταλαβαίνω».