Μετά τον Γ.Σακελλαρίδη φεύγει και ο Ε.Τσακαλώτος – Μόνος του μένει ο Α.Τσίπρας στα “ερείπια” του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

Σαν χιονοστιβάδα έρχονται οι αποχωρήσεις και οι προθέσεις αποχωρήσεων από το κυβερνών κόμμα υπουργών και στελεχών ενόψει των επερχόμενων εκλογών

Οι πληροφορίες ότι στις διεργασίες αποχώρησης και στα σενάρια μη υποψηφιότητας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ  συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που υπέγραψε το μνημόνιο  αλλά αλλά και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κεντρικά δηλαδή πρόσωπα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά και προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα όλο αυτό το διάστημα, έχουν προκαλέσει σοκ στο Μέγαρα Μαξίμου.

Και τα δύο αυτά στελέχη ανήκουν στην εσωκομματική κίνηση των «53», η οποία κινείται παραδοσιακά ανάμεσα στην προεδρική ομάδα και την αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τώρα παρουσιάζει τάσεις αναχωρητισμού και εγκατάλειψης του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι στην ίδια “κίνηση” ανήκει ο παραιτηθείς γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, βουλευτές που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο, αλλά και άλλοι υπουργοί όπως ο Θόδωρος Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου που επίσης σκέφτονται να μην είναι υποψήφιοι.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν κινητοποιήσει το επιτελείο του πρωθυπουργού, που επιχειρεί τις τελευταίες ώρες να μεταπείσει τους προβληματισμένους και απογοητευμένους από τις επιλογές της ηγεσίας, υψηλόβαθμους παράγοντες του κόμματος. Λέγεται ότι ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τηλεφωνεί σε στελέχη για να ζητήσει τη συστράτευσή τους στην εκλογική προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τέσσερις βουλευτές, που δεν ανήκουν στην Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη, έχουν δηλώσει ή αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα είναι υποψήφιοι: Κώστας Δερμιτζάκης, Κώστας Ζαχαριάς, Ηρώ Διώτη, Μαρία Κανελλοπούλου, ενώ ακούγεται και μία πέμπτη περίπτωση αυτή της Δανάης-Τζήκα Κωστοπούλου, η οποία εκλέγεται στη Μαγνησία.