Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Πρώτη προτεραιότητα ο σέντερ φορ για την ΑΕΚ

Ανατροπή στα μεταγραφικά της Ενωσης-Τι γίνεται με τις περιπτώσεις μεσοεπιθετικού (Λούκα) και κεντρικού αμυντικού

 

Στην τελική της ευθεία μπαίνει η προσπάθεια της ΑΕΚ να κλείσει δυνατά την μεταγραφική της δραστηριότητα στη περίοδο του καλοκαιριού. Μετα την απόκτηση των Ντίντακ και Μπουονανότε η αλήθεια είναι πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει αρκετά μέσα σε λίγες μέρες. Αρχικα υπήρχε δεδομένη η προσπάθεια απόκτησης του Λούκα ή ενός άλλου ακραίου επιθετικού που είναι στη λίστα πίσω από τον Βραζιλιάνο, είχε κλειδώσει η απόκτηση σέντερ μπακ και είχε μεγάλες πιθανότητες η απόκτηση σέντερ φορ στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου.
Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Για το θέμα Λούκα ή της εναλλακτικής λύσης η ΑΕΚ συνεχίζει πράγματι τις συζητήσεις με τους Βραζιλιάνους ενώ έχει πάντα στα υπόψη και την άλλη περίπτωση. Δεν έχει ειπωθεί από κανέναν πως η ομάδα σταμάτησε να ασχολείται. Ομως μετά το χθεσινό παιχνίδι με την παρουσία των Πλατέλλα και Αραβίδη 90 λεπτά, με την εμφάνιση του Βάργκας, την πρώτη του Ντιέγκο, την συμμετοχή του Μπαρμπόσα και βέβαια την επικείμενη επιστροφή του Μάνταλου είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ δεν “καίγεται” για ενίσχυση σε αυτή την θέση. Ο Δέλλας δείχνει πως υπολογίζει και τους πέντε διαθέσιμους, εννοείται πως περιμένει πως και πως τον Μάνταλο και βέβαια έχει κρατήσει και τον Γροντή. Ανεξάρτητα λοιπόν από το ότι η ομάδα συνεχίζει τις συζητήσεις της το ότι δεν “καίγεται” είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην μη απόκτηση άλλου παίκτη.
Σε ότι αφορά την θέση του κεντρικού αμυντικού είχαμε αποκαλύψει από την προηγούμενη εβδομάδα πως κυρίως Λόγω Τζανετόπουλου ο Δέλλας και η διοίκηση είχαν φτάσει στην απόφαση να μην προχωρήσουν σε μεταγραφή τελευταίας στιγμής για αυτή την θέση. Τίποτα δεν άλλαξε σε αυτό από το χθεσινό ματς. Ο Δέλλας θεωρεί και το δείχνει πως το δίδυμο Τζανετόπουλου – Κολοβέτσιου είναι επαρκέστατο για ΑΕΚ πρωταθλητισμού και ιδίως για τον μικρό πιστεύει πως θα βγει σέντερ μπακ για… 15 χρόνια και θεωρεί επαρκείς επίσης τον Λαμπρόπουλο αλλά και τον Αρθο που έμεινε εκτός αποστολής αλλά σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δόθηκαν αυτό έγινε λόγω του ντόμινο που προκάλεσε η απουσία του Ντίντακ επειδή Λαμπρόπουλος και Γροντής θα μπορούσαν να δώσουν εκτάκτως λύσεις στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Δέλλας πιστεύει και όλοι συμφωνούν πως η απόκτηση σέντερ μπακ που θα πάρει την φανέλα σπίτι είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει την εξέλιξη του Τζανετόπουλου που είναι ραγδαία. Τέλος να σημειώσουμε πως υπάρχει μεγάλη προσδοκία για τον Σβάρνα που τεχνική ηγεσία και διοίκηση πιστεύουν πως θα είναι ο επόμενος Τζανετόπουλος.
Ανατροπή έχει γίνει και στην περίπτωση του σέντερ φορ. Αντίθετη όμως με τις άλλες δύο. Η αμφιβολία που υπήρχε για τον Τζιμπούρ ενισχύθηκε από τον τραυματισμό του στο χθεσινό ματς παρότι ο Αλγερινός έπιασε την καλύτερη απόδοση από την μέρα που επέστρεψε στην ΑΕΚ. Επίσης έγινε φανερό πως ο Κρισάντους δεν αποτελεί στα πλάνα του Δέλλα εναλλακτική λύση ούτε σε περίπτωση αναγκαστικής αλλαγής όπως χθες. Ετσι λοιπόν η απόκτηση σέντερ φορ έγινε πλέον πρώτη προτεραιότητα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΑΕΚ κοιτάει περιπτώσεις από το πάνω ράφι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δηλαδή φορ περιοχής με έφεση στο σκοράρισμα που να βοηθάει παίζοντας με πλάτη την πίσω τριάδα αλλά και να τελειώνει φάσεις. Ετσι έχουν τα δεδομένα σήμερα και δεν αποκλείεται τελικά να γίνει μία και καλή μεταγραφή στην κορυφή της επίθεσης. Δεν αποκλείεται βέβαια κι άλλη ανατροπή μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.