«Όχι» από Γεννηματά σε Μεϊμαράκη: Κάθε καθυστέρηση για τις εκλογές είναι καταστροφική

Δριμύ κατηγορώ της προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά του Αλέξη Τσίπρα

 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αρνήθηκε να συναινέσει με τη ΝΔ στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών καθώς όπως είπε δεν μπορεί να δώσει κυβέρνηση η παρούσα Βουλή «με ευθύνη του κυρίου Τσίπρα» και λόγω της «σταθερής του άρνησης».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «τυχοδιωκτική και επιζήμια για τη χώρα» την επιλογή του κ. Τσίπρα να παραιτηθεί, οδηγώντας ουσιαστικά τη χώρα σε εκλογές.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ον ότι οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση γιατί «Φοβάται τι θα γίνει όταν φτάσει ο λογαριασμός των 14 δις που ο ίδιος υπέγραψε στον λαό».

«Οπότε η οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι καταστροφική», συνέχισε η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι το «Grexit παραμένει στην αυλή μας» κι αφήνοντας αιχμές για την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη να εξαντλήσει τις διερευνητικές εντολές.

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε η επικεφαλής του, είναι να αναδειχθεί σε τρίτο πόλο που θα εγγυάται την σταθερότητα».

Δήλωσε πάντως  « ιδιαίτερα αισιόδοξη» για τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, καθώς και ότι «βλέπει σημαντική μεταστροφή στελεχών της παράταξης από όλη τη χώρα» .

«Αλλά το πιο σημαντικό είναι να είναι αισιόδοξο το αποτέλεσμα των εκλογών να για τη χώρα» υπογράμμισε καταλήγοντας ότι σε αυτές τις εκλογές πρέπει να ψηφίσει ο λαός με σύνεση και περίσκεψη.