Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά “δείχνει” η ΝΔ για την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου

Ευθύνες στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, καταλογίζει για την πτώση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας

Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη σημερινή πτώση του δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, δήλωσε ότι υπάρχουν ευθύνες, που θα αναζητηθούν σε όλα τα επίπεδα.

ADVERTISEMENT

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για κυβερνητική ανευθυνότητα, για διαρκείς παλινωδίες, για ερασιτεχνισμούς, για άστοχες δηλώσεις ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού για το τραπεζικό σύστημα και για συγκεκριμένες τράπεζες, για επικίνδυνα παιχνίδια με plan B και σχέδιο επιστροφής στη δραχμή.

Όλα αυτά, αλλά και το κλείσιμο των τραπεζών και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, «εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της κυβέρνησης, οδήγησαν στη σημερινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου» δηλώνει ο κ. Σταϊκούρας. Πρόκειται για κατάρρευση με τεράστιο κόστος για τους επενδυτές και κυρίως τους μικροεπενδυτές – κόστος που έχει συσσωρευτεί και διογκωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015, σημειώνει ο βουλευτής.

ΥΠΟΙΚ: Απαράδεκτο η Ν.Δ να επενδύει στην εικόνα του Χ.Α

Είναι απαράδεκτο η Νέα Δημοκρατία να επιχαίρει και να επενδύει πάνω στην εικόνα που παρουσίασε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με το Χρηματιστήριο έγιναν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ενώ είχε ενημερωθεί πλήρως και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Νωρίτερα ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη σημερινή πτώση του δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, έκανε λόγο για κυβερνητική ανευθυνότητα, για διαρκείς παλινωδίες, για ερασιτεχνισμούς, για άστοχες δηλώσεις ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού για το τραπεζικό σύστημα, για επικίνδυνα παιχνίδια με plan B και σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, τα οποία μαζί με το κλείσιμο των τραπεζών οδήγησαν στη σημερινή κατάρρευση της αγοράς.