Σκληρή κόντρα Κωνσταντοπούλου-Παππά με φόντο την θέση της Λίνας Αλεξίου στο ΕΣΡ

Τεταμένα ήταν τα πνεύματα μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέλιου Παππά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Βουλής που είχε ως αντικείμενο τη συμμετοχή της μητέρας της προέδρου της Βουλής στο ΔΣ του ΕΣΡ.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όταν ανέβηκε στο βήμα της ΚΕ έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας ότι οι νέες τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν με τη νόμιμη σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΣΡ, την οποία αποφασίζει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου εκείνη τη στιγμή ο πατέρας του υπουργού Επικρατείας, Στέλιος Παππάς, είπε: «κάποιοι έχουν συγγενείς εκεί». Αμέσως η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο προεδρείο της ΚΕ και ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού.

Όταν της δόθηκε ο λόγος, η πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η ίδια δεν είναι ικανή για διαρροές και για non papers και ότι εκφράζει την άποψή της ευθέως. Σημείωσε ότι αποτελεί όνειδος για τη συλλογικότητα το γεγονός ότι η Νάντια Βαλαβάνη αναγκάστηκε να ζητήσει τη συλλογική στήριξη του κόμματος. Μιλώντας για τον εαυτό της είπε πως επέλεξε  να μην αναφερθεί σε όλες τις επιθέσεις που έχει δεχτεί και να μην αναφερθεί σε συντρόφους που εμφανίστηκαν έτοιμοι να την χαρακτηριστούν ως «χρυσαυγίτισσα».

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα είπε πως το ΕΣΡ είναι μια ανεξάρτητη αρχή τα μέλη της οποίας διορίζονται από τη διάσκεψη των προέδρων με τα 4/5.

Η πρόεδρος της Βουλής είπε πως ακούστηκε εκείνη την ώρα ο Στέλιος Παππάς να φωνάζει ότι «κάποιοι έχουν συγγενείς τους εκεί» και έτσι να υιοθετεί και να ανακυκλώνει μια από τις επαίσχυντες, όπως είπε, συκοφαντίες που έχουν στραφεί στο πρόσωπο της και στο πρόσωπο της μητέρας της Λίνας Αλεξίου. Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι η κ. Αλεξίου βασανίστηκε στη δικτατορία, στάθηκε στον σύζυγό της, που βασανίστηκε επίσης, και δεν τη διόρισε η κόρη της στο ΕΣΡ. Πρόσθεσε ότι διορίστηκε το 2011 τότε που «δεν ήμουν μέλος στο ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζοντας η κυρία Κωνταντοπούλου είπε ότι η μητέρα της είναι ένας άνθρωπος «που δεν δέχεται παρεμβάσεις από κανέναν και γι’ αυτό το λόγο δέχτηκε επίθεση από την εφημερίδα Real News και από τον Νίκο Χατζηνικολάου, κάτι για το οποίο έχει δικαιωθεί».

Απευθυνόμενη στον Στέλιο Παππά η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε: «σύντροφε Στέλιο αν αυτά είναι τα όπλα που επιλέγουμε να δώσουμε τον πόλεμο αυτό, τότε έχουμε ηττηθεί πρώτα μέσα μας».

Υπογράμμισε επίσης: «Δεν επέτρεψα ποτέ στον εαυτό μου να υπονομεύσει ή να επιτεθεί σε σύντροφο δημόσια».

Ανέφερε, δε ότι η ίδια θεωρεί πως αυτό που έκανε ξεπερνά τα όρια του συλλογικού ήθους. «Θλίβομαι, λυπάμαι πραγματικά, δεν σου επιτρέπω Στέλιο να με σπιλώνεις, δεν επιτρέπω να το κάνεις σε κανέναν, δεν επιτρέπω σε κανέναν με αυτό τον τρόπο να κανιβαλίζει τον σύντροφο», είπε κλείνοντας.

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παππάς λειτουργώντας πυροσβεστικά, ενώ την ίδια στιγμή ο πατέρας του ζητούσε τον λόγο. Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως η τοποθέτηση ήταν σαφής, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής είναι υπεύθυνη για να αποκτήσει νόμιμη σύνθεση το ΕΣΡ. Είπε ότι η θητεία όλων των μελών έχει λήξει εδώ και αρκετό καιρό.

Πρόσθεσε: «Έχω προσωπική ευθύνη ως αρμόδιος υπουργός η σύνθεση του ΕΣΡ που θα δώσει τις άδειες να έχει νόμιμη σύνθεση».

Παρά την επιμονή του Στέλιου Παππά, δεν του δόθηκε ο λόγος σε μια προσπάθεια να λήξει το περιστατικό, ενώ καθοριστική ήταν και η παρέμβαση του Πάνου Σκουρλέτη για να μη δοθεί συνέχεια. Αργότερα όταν πήρε το λόγο ο κ. Σκουρλέτης είπε πως είναι εύκολο να ξεπερνάμε κάποια όρια και να εκφυλίζουμε τη διαδικασία. Σημείωσε ότι η προσωπική κριτική θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο των αξιών της αλληλεγγύης.