Ερώτηση Βούλτεψη προς τον Αλέξη Τσίπρα για το “plan B” του Βαρουφάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, μέσω της οποίας καλεί τον κ. Τσίπρα να απαντήσει σε σειρά κρίσιμων ερωτημάτων, όπως αυτά προέκυψαν από τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τον κ. Βαρουφάκη.
Αποτέλεσμα εικόνας για βουλτεψη
“Σειρά δημοσίων δηλώσεων, αποκαλύψεων και δημοσιευμάτων ελληνικών και ξένων ΜΜΕ καταδεικνύουν ότι στο υπουργείο των Οικονομικών και μετά από εντολή του πρώην υπουργού των Οικονομικών είχε εκπονηθεί σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, από μια μυστική ομάδα με επικεφαλής τον Αμερικανό καθηγητή, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ”, τόνισε η κ. Βούλτεψη, σημειώνοντας ότι:
-Τόσο η ύπαρξη της εν λόγω ομάδας όσο και το εν λόγω Σχέδιο ουδέποτε ήλθαν σε γνώση των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού.
-Η ομάδα που εκπονούσε το εν λόγω Σχέδιο τελούσε υπό τον συντονισμό του καθηγητή Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, ο οποίος και το επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του.
-Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ότι το Σχέδιο εκπονήθηκε κατ’ εντολή του πρωθυπουργού.
-Οι πράξεις και οι παραλείψεις του κ. Βαρουφάκη προκάλεσαν βλάβη στην αξιοπιστία της χώρας μεσούσης της διαπραγμάτευσης.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ερωτά τον πρωθυπουργό:
-Εάν ισχύουν ή όχι όσα ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Γκαλμπρέιθ συνομολογούν.
-Εάν γνώριζε ή όχι την ύπαρξη και την αποστολή της συγκεκριμένης ομάδας.
-Πότε ακριβώς άρχισε να “εργάζεται” η συγκεκριμένη ομάδα και πότε ολοκλήρωσε τις εργασίες της.
-Εάν είχε προσωπική ενημέρωση για την πορεία των “εργασιών” της και εάν έλαβε γνώση του πορίσματος που εξέδωσε και ποιο ήταν το περιεχόμενό του.
-Εάν ισχύει ο ισχυρισμός του πρώην υπουργού, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι η ομάδα δημιουργήθηκε κατ’ εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού.
-Εάν ισχύει ο ισχυρισμός Βαρουφάκη ότι η ομάδα άρχισε να “εργάζεται” από το Δεκέμβριο του 2014 και μάλιστα κατ’ εντολή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.
-Εάν επρόκειτο για ομάδα μελέτης επιπτώσεων ή για ομάδα σχεδιασμού αντιμετώπισης των επιπτώσεων, όταν πλέον θα είχαν προκύψει οι “έκτακτες συνθήκες”.
-Εάν πράγματι επρόκειτο για συνήθη σχεδιασμό “έκτακτης ανάγκης”, για ποιο λόγο δεν ανακοινώθηκε η δημιουργία και η σύνθεση της ομάδας και του επικεφαλής της, αντίθετα η ύπαρξή της κρατήθηκε απολύτως μυστική.
-Εάν είχε ενημερωθεί για την προετοιμασία “παράλληλου συστήματος” και IOUs.
-Με ποια θεσμική νομιμοποίηση ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας ο κ. Γκαλμπρέιθ.