Κάμερον: Με «όχι», δύσκολη η παραμονή στο ευρώ

 

Την άποψη πως αν κατά το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής επικρατήσει το «όχι», τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC, ο Κάμερον ερωτήθηκε εάν το δημοψήφισμα της Κυριακής θα είναι στην ουσία για την παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη. «Πιστεύω πως αυτό προκύπτει» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Εάν ψηφίσουν όχι, βλέπω δύσκολο πώς θα μπορούσε αυτό να συμβιβάζεται με την παραμονή στο ευρώ, επειδή πιστεύω ότι εκεί θα υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα» συνέχισε.

«Αλλά αυτό είναι απόφαση του ελληνικού λαού» τόνισε.

Ο Κάμερον ζήτησε τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από τους θεσμούς να κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να μη διαταραχθεί η σταθερότητα.
Μάλιστα τόνισε ότι η ελληνική κρίση έδειξε ότι η ΕΕ πρέπει να δείξει περαιτέρω ευελιξία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική.

Τέλος, είπε πως το Λονδίνο έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης σχετικά με την Ελλάδα, στο οποίο και θα μπουν αυτές τις ημέρες οι «τελευταίες πινελιές».