Λαγκάρντ: Χρειάζονται ενήλικες στην αίθουσα για να κάνουμε διάλογο

Σε αναμονή αξιόπιστων προτάσεων από την ελληνική πλευρά δήλωσε ότι είναι το ΔΝΤ, η γενική του διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ. Όπως είπε η κ. Λαγκάρντ οι θεσμοί έκαναν «πολύ λογικές προτάσεις» και δήλωσε εν αναμονή προτάσεων από την ελληνική πλευρά να είναι αξιόπιστες και να μπορούν να αντικαταστήσουν άλλα μέτρα.

«Ήμασταν πάντα ευέλικτοι, και θα συνεχίσουμε να είμαστε» είπε η κ. Λαγκάρντ και περιέγραψε τα τέσσερα χαρακτηριστικά κάθε προγράμματος στο οποίο συμμετέχει το ΔΝΤ: Βιωσιμότητα χρέους, υλοποίηση μέτρων, χρηματοδότηση του προγράμματος, ευελιξία των θεσμών.

«Χρειάζεται διάλογος, και αυτό που λείπει τώρα είναι ο διάλογος. Για να γίνει διάλογος, χρειάζεται να υπάρχουν ενήλικες στην αίθουσα» είπε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ.

Περιμένουμε και ελπίζουμε ότι οι επόμενες ημέρες θα αξιοποιηθούν από τις ελληνικές αρχές για να επανέλθουν με προτάσεις που ικανοποιούν αυτά τα κριτήρια, κατέληξε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι δεν υπήρξε συμφωνία και δόθηκε ισχυρό σήμα στην ελληνική πλευρά να εμπλακεί σοβαρά στις διαπραγματεύσεις.