Ευρωπαϊκός κίνδυνος, άμεση παραίτηση

Τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα ο Ολυμπιακός, έπειτα από τη σημερινή απόφαση για Μαρινάκη

 

Η απόφαση που πήραν ανακριτής και εισαγγελέας, έπειτα από τη μαραθώνια απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη, δρομολογεί εξελίξεις που είναι εξαιρετικά πιθανό να αγγίξουν και τον Ολυμπιακό, όσον αφορά την ευρωπαϊκή συμμετοχή του. Τις τελευταίες μέρες είναι κοινό μυστικό ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ περίμεναν την σημερινή μέρα και στην πραγματικότητα ήλπιζαν ότι η κατάληξη μετά την απολογία του προέδρου του Ολυμπιακού θα είναι αυτή που τελικά ήταν.

Στόχος τους είναι να προχωρήσουν στην κατάθεση αναλυτικού φακέλου στην ΟΥΕΦΑ, ενημερώνοντας την επίσημα ότι στην Ελλάδα τρέχει μια δικαστική έρευνα για την πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και -πλέον- του επιβλήθηκαν σκληρότατοι περιοριστικοί όροι. Επιδίωξη, φυσικά, θα είναι ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ, εξέλιξη που θα ευνοήσει και τις δύο ομάδες. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ο ΠΑΟ θα πάρει τη θέση του, ενώ ο ΠΑΟΚ θα εξασφαλίσει καλύτερο εισιτήριο για το Europa League.

Βέβαια, αυτό δεν είναι το μοναδικό άμεσο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πλέον υποχρεωμένος να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΟΣΦΠ, ενώ θα πρέπει να είναι σαφές σε κάθε επίπεδο ότι διατηρεί… απόσταση από τις εξελίξεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, με ότι αυτό συνεπάγεται…