Και τώρα όλα κρίνονται από το ΥΠΑΠΕΝ

Η ΑΕΚ πήγε σήμερα στο ΥΠΑΠΕΝ, έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει και περιμένει την περιβαλλοντική αδειοδότηση για να ολοκληρωθεί όλος ο φάκελος της άδειας ανέγερσης

 

Εχοντας στα χέρια της την απόφαση του ΣτΕ η ΑΕΚ πήγε σήμερα στο ΥΠΑΠΕΝ και έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει… Οι Νίκος Στράτος και Αλέξης Αλεξίου (Διευθυντής της Δικέφαλος ΑΕ 1924 και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, αντίστοιχα) πήγαν στο υπουργείο και κατέθεσαν αντίγραφα των αποφάσεων του ΣτΕ ενημερώνοντας το ΥΠΑΠΕΝ ότι απορρίφθηκαν και οι δύο προσφυγές (Δήμου Φιλαδέλφειας και 17 πολιτών) που είχαν γίνει εις βάρος του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Επίσης, ζήτησαν γραπτώς να προχωρήσει το υπουργείο στην ολοκλήρωση της περιβαλλοντική αδειοδότησης βάση της περιβαλλοντολογικής μελέτης που έχει ήδη κατατεθεί και τώρα όλα είναι στα χέρια του ΥΠΑΠΕΝ. Ουδείς φυσικά ξεχνάει τη μόλις χθεσινή δέσμευση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ κ. Λαφαζάνη, ο οποίος τόνισε πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα από το υπουργείο και τον Σεπτέμβρη η ΑΕΚ θα μπορεί να ξεκινήσει σε φουλ ρυθμούς τα έργα της για το Ναό της.

Η σχετική ανακοίνωση της ΑΕΚ, αναφέρει: “H ερασιτεχνική ΑΕΚ και η «Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική» υπέβαλλαν με επίσημο έγγραφο στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη τις δύο απορριπτικές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ στις αιτήσεις ακύρωσης για το έργο κατασκευής του νέου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια με την παράκληση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου”.