Οι συνωμότες υπολογίζουν το τέλος του κόσμου τον… Σεπτέμβριο

Μετά το ημερολόγιο των Μάγιας και την 21η Δεκεμβρίου 2012, όταν υποτίθεται ότι θα… τελείωνε ο κόσμος τώρα έρχεται μια νέα θεωρία συνωμοσίας που δίνει καταληκτική ημερομηνία για τον πλανήτη μας το διάστημα από 22-28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό,  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Γη θα χτυπηθεί από αστεροειδή. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, η πτώση του αστεροειδούς στη Γη θα προκαλέσει δραματικές κλιματολογικές αλλαγές που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε βέβαιο θάνατο. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως μερικά τμήματα της Γης θα υποφέρουν από ξηρασία, ενώ άλλα θα πλημμυρίζουν από τις καταιγίδες.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως «ειδικούς» ανεβάζουν τις θεωρίες τους σε blogs και ιστοσελίδες, επηρεάζοντας έτσι ένα σημαντικό κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού που πιστεύει του ισχυρισμούς και έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την καταστροφή.

Φυσικά, οι θεωρίες έχουν διαψευσθεί επανειλημμένα από τους επιστήμονες, αλλά και από τη ΝASA που υποστηρίζει πως κανένας αστεροειδής δεν απειλεί τον πλανήτη μας.

Μάλιστα, η διεθνής διαστημική υπηρεσία καλεί τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται άδικα από τις θεωρίες συνωμοσίας που διαβάζουν στο διαδίκτυο, καθώς είναι απίθανο να ισχύει κάποια από αυτές.