Σαπέν: Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη να πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους της Ελλάδας

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας προειδοποίησε ότι η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών θα ισχύει ως τα τέλη Ιουνίου, μετά θα είναι αδύνατη

 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ξεκαθάρισε ότι μια συμφωνία για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, είναι αδύνατη μετά το τέλος Ιουνίου, ασκώντας έτσι πίεση στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει το nasdaq.com.

“Από το σημείο αυτό και μέχρι τα τέλη Ιουνίου υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, αλλά μετά το πέρας του Ιουνίου, συμφωνία δεν υπάρχει”, ανέφερε ο κ. Σαπέν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Κυριακή το απόγευμα.

Όπως τόνισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, ένα Grexit θα ήταν η χειρότερη καταστροφή που θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ “δεν θα ήταν μια οικονομική καταστροφή για εμάς”.

Ακόμη απέκλεισε περαιτέρω διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο “δεν θα ήταν για όλους κατανοητό”. Η Ελλάδα δεν οφείλει το χρέος της σε χρηματοπιστωτικούς θεσμούς ή αγορές αλλά σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, είπε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την υπόλοιπη Ευρώπη να πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους της Ελλάδας ή τους συνταξιούχους της”, τόνισε.

Ακόμη παρείχε στήριξη στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, ο οποίος “είναι ένας από αυτούς που προσπαθούν πιο ενεργά να βρουν μία λύση προς όφελος της Ελλάδας”.