Μία αλλιώτικη επέμβαση ανοικτής καρδίας

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Bangalore Fortis στην Ινδία. Ο ασθενής Swaroup Anand, 23, είχε σοβαρό πρόβλημα καρδιάς. Η ιατρική ομάδα αποφάσισε να μην γίνει ολική νάρκωση, αλλά ο ασθενής να πάρει επισκληρίδιο και να χάσει τις αισθήσεις του από τον λαιμό και κάτω.

Και εάν νομίζετε ότι πρόκειται για πρωτοποριακή επέμβαση κάνετε λάθος. Ο επικεφαλής ιατρός δρ. Vivek Jawal, έχει στο ενεργητικό του από το 1999, άλλες 600 τέτοιες επεμβάσεις. Ο ίδιος τονίζει: «με τη μέθοδο αυτή έχουμε μόνο πλεονεκτήματα. Χορηγούμε στον ασθενή ένα ήπιο ηρεμιστικό και στόχος μας είναι να παρεμβαίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο στη λειτουργία της καρδιάς. Επίσης αφού είναι ξύπνιος μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε λειτουργίες όπως η αναπνοή και ο ρυθμός της, πολύ καλύτερα.»

 

Και εάν αναρωτιέστε τι γίνεται μετά το τέλος της επέμβασης, από την άποψη της μνήμης του ασθενούς που θα θυμάται να τον έχουν «ανοιχτό» με την καρδιά έξω, ο δρ Jawal, τονίζει πως με το ηρεμιστικό που χορηγείται ουσιαστικά σβήνει και η μνήμη του για να μην έχει εικόνες στο μέλλον που θα του προκαλέσουν άγχος.

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

 

Σας λέμε επίσης ότι ο ασθενής μπορεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης να ζητήσει να ακούσει μουσική, πράγμα που δεν του απαγορεύουν οι γιατροί, ή να διαβάσει κάποιος βιβλίο.

Πηγή: invitromagazine