Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς: Στις αρχές Μαΐου αδειάζουν τα ταμεία στην Ελλάδα

 

 

«Βόμβα» για τα ταμειακά διαθέσιμα έριξε το πρωί της Τετάρτης με δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe1 ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος.
Όπως είπε τα ταμεία θα αδειάσουν σε «δύο εβδομάδες». «Η ίδια η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι υπάρχουν χρήματα στα ταμεία για δύο εβδομάδες μέχρι τις αρχές Μαΐου. Στη συνέχεια θα έχουμε πρόβλημα να ικανοποιήσουμε τις εσωτερικές και εξωτερικές μας υποχρεώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η διελκυστίνδα που συνεχίζεται εδώ και τρεις μήνες, αν δεν υπάρξει λύση, θα προκαλέσει «πολιτικές συνέπειες για την ΕΕ και το ΔΝΤ» και «κοινωνικές συνέπειες για τους Έλληνες» προειδοποιεί ο κ. Μποτόπουλος.
Εκτίμησε, μάλιστα, ότι είναι πιθανή μια νέα κρίση «από ατύχημα και όχι από επιλογή καθώς όλοι θέλουν συμφωνία. Αλλά από ατύχημα, από χάσιμου χρόνου, είναι πιθανή».
«Δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να συμβεί αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω και την πιθανότητα ενός ατυχήματος, δεδομένου του χαμένου χρόνου και των δυσκολιών για την επίτευξη συμφωνίας» συμπλήρωσε.
Όσον αφορά, τέλος, τις μεταρρυθμίσεις ο κ. Μποτόπουλος χαρακτήρισε ως αναγκαίες τις αλλαγές στις συντάξεις, το ασφαλιστικό, τη δημόσια διοίκηση, την πάλη κατά τις φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης αναγνωρίζοντας ότι «μερικές από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει».