Ναι… ουσίας από το ΣτΕ στην ΑΕΚ

Τι αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ανάβει το «πράσινο φως» για την «Αγιά Σοφιά» -Η συζήτηση της προσφυγής του Δήμου στην ουσία της και τι αυτό σημαίνει για την Ένωση.

 

Όπως αποκαλύφθηκε στις 27 Μαρτίου, η ΑΕΚ έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή του γηπέδου της, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τόσο την προσφυγή των 17 πολιτών, όσο και αυτή του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας κατά του νόμου για την «Αγιά Σοφιά».

Στις μέρες που ακολούθησαν, η συγκεκριμένη αποκάλυψη επιβεβαιώθηκε τόσο από την πληροφόρηση της ΑΕΚ, όσο και από αυτή που είχε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας. Πλέον άπαντες περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της ετυμηγορίας του ΣτΕ, η οποία φαίνεται ότι θα καθορίσει και τις -θετικές- εξελίξεις στην προσπάθεια της Ένωσης για την έναρξη των εργασιών.

Εν αναμονή της συγκεκριμένης εξέλιξης, κάποιοι από αυτούς που διαφωνούν με το έργο (όχι ο Δήμος που φαίνεται να είναι καλά πληροφορημένος) ελπίζουν σε μια… ανατροπή. Όχι όσον αφορά την απόρριψη ή μη των προσφυγών (κάτι που έχουν… αποδεχθεί), αλλά όσον αφορά το σκεπτικό της ετυμηγορίας του ΣτΕ και το κατά πόσο αυτό θα αφήνει περιθώρια για επόμενες δικαστικές κινήσεις.