Δραγασάκης: Πωλείται το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ

 

 

Θέμα εβδομάδων είναι η πώληση από την κυβέρνηση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ όπως τόνισε στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη χώρα.
Για στροφή 180 μοιρών (u-turn) κάνει λόγο στον τίτλο του το πρακτορείο Reuters, σχολιάζοντας την είδηση. Σημειώνεται ότι τις ίδιες δηλώσεις έκανε ο κ. Δραγασάκης και στη σημερινή Καθημερινή.
Ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι υπήρξε «μια μικρή καθυστέρηση» στη διαδικασία, ως αποτέλεσμα «αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης».
«Η κινεζική Cosco ήταν μεταξύ των πέντε προτιμητέων υποψηφίων κατά τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ από την προηγούμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο των προααπαιτούμενων του προγράμματος ύψους 240 δισεκ. ευρώ, που ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί, αλλά η σημασία της συγκέντρωσης εσόδων φαίνεται ότι αποδείχθηκε σημαντικότερη για την χρεωμένη χώρα» σχολιάζει το Reuters.
Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να κάνουν μία πολύ ανταγωνιστική προσφορά» σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε σε τριετές πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει μια δέσμη συνεργασιών με τον ασιατικό γίγαντα.