Ο αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη

Η πρόταση της Ρωσίας για τον πιο ιστορικό αυτοκινητόδρομο που πρόκειται να υπάρξει ποτέ

 

 

Ένα μεγαλειώδες οδικό δίκτυο ετοιμάζει η Ρωσία, το οποίο σκοπεύει να ενώνει τη Νέα Υόρκη με το Λονδίνο!

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η εφημερίδα The Siberian Times, ο πρόεδρος του Ρωσικού Σιδηρόδρομου Βλαντιμίρ Γιακούνιν πρότεινε την κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου που θα ξεκινά από το Λονδίνο και θα φτάνει μέχρι και τη Νέα Υόρκη διασχίζοντας 10 ευρωπαϊκές χώρες και σχεδόν όλη την Ασιατική ήπειρο, καλύπτοντας περίπου 20.777 χιλιόμετρα!

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου, υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός οδικού δικτύου που θα καλύπτει την ευρωπαϊκή, την ασιατική και το βόρειο κομμάτι της αμερικανικής ηπείρου. Το δίκτυο αυτό, σύμφωνα με τα σχέδια, θα ξεκινά από το Λονδίνο, θα καταλήγει στη Μόσχα, θα διασχίζει την ασιατική ήπειρο και, τέλος, θα καταλήγει στην βόρεια Αμερική και την Αλάσκα.

«Πρόκειται για ένα διακρατικό και διαπολιτισμικό εγχείρημα», ανέφερε ο Γιακούνιν, ο οποίος εκτιμά ότι η υλοποίησή του θα κάνει τη ζώνη από όπου θα πέρνα το κέντρο του μελλοντικού κόσμου.

Μάλιστα, όπως είπε μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλοί από τους δρόμους που υπάρχουν ήδη στη Ρωσία αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές από όπου θα για να συνδέσουν τα νέα κομμάτια που εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν.

Παράλληλα, στα ερωτήματα που εγείρονται για το πως θα διασχίζουν οι οδηγοί τον Ωκεανό που διαχωρίζει την Ασία και την Αμερική, απαντά ότι «οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πλοία που θα τοποθετηθούν για αυτό τον σκοπό».

Ωστόσο, αναφέρονται πολλά προβλήματα στα οποία θα πρέπει να δοθεί λύση προτού δημιουργηθεί το οδικό δίκτυο, όπως είναι οι ακραίες θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στη Σιβηρία και την Αλάσκα ή τα απαγορευτικά ύψη στις ορεινές περιοχές των χωρών που θα διασχίζει.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου αφήνονται υπόνοιες ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος των εξόδων του γιγαντιαίου έργου.

Ίσως όλα αυτά μείνουν τελικά μόνο στις σκέψεις, ωστόσο αν τελικά υλοποιηθεί ένας τέτοιος αυτοκινητόδρομος θα αποτελεί τον πιο μεγαλειώδη και πιο ιστορικό που έχει κατασευαστει ποτέ καθώς θα ενώνει όλο το βόρειο ημισφαίριο.