Βερολίνο: Χρήματα δίνονται μόνο μετά την εφαρμογή του προγράμματος

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε σημείωσε πως η ταχύτητα υλοποίησης εναπόκειται στην Αθήνα

 

 

Η συμφωνία του Eurogroup δεν προβλέπει την καταβολή υπο-δόσεων στην Ελλάδα, και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να ολοκληρώσει επιτυχώς την αξιολόγηση προκειμένου να λάβει τις δόσεις στήριξης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Γιέγκερ τόνισε πως το πόσο γρήγορα θα γίνει η υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα.
Προσέθεσε πως όσο ταχύτερα εφαρμόσει η χώρα μας τα συμφωνηθέντα, τόσο πιο γρήγορα θα είναι δυνατό να γίνει και η εκταμίευση των χρημάτων.
Ο κ. Γιέγκερ διευκρίνισε πάντως πως είναι ξεκάθαρο πως η διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων δεν μπορεί να συνεχιστεί πέραν της διορίας του Ιουνίου.
Ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δημοσίευμα σχετικό με το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί εκτάκτως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξή του στους «Financial Times» ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκταμίευσης κάποιας υπο-δόσης από τα 7,2 δισ., ως αντάλλαγμα για την άμεση και πραγματική υλοποίηση μερικών εκ των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει η Αθήνα.