Προειδοποιήσεις Ρέγκλινγκ για επιστροφή στο έλλειμμα: Αυτό που πιστεύαμε ως πρωτογενές πλεόνασμα αφανίζεται

Το πρωτογενές πλεόνασμα, που θεωρήθηκε βέβαιο, τώρα απομακρύνεται, είπε ο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM/EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις που κάνουν το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης

Πιθανή επιστροφή στα ελλείμματα μέσα στο χρόνο βλέπει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM/EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

“Αυτό που πιστεύαμε ως πρωτογενές πλεόνασμα αφανίζεται, Αυτό τον χρόνο ίσως τελικά έχουμε έλλειμμα”, δήλωσε.

Ο Γερμανός τεχνοκράτης προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να επικεντρωθεί στη συγκέντρωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο Κλ. Ρεγκλινγκ αναφέρει ότι εάν η κυβέρνηση στην Αθήνα αυξήσει το βασικό μισθό και τα κρατικά έξοδα τότε θα υπάρξει έλλειμμα, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις που κάνουν το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης, τις χαρακτήρισε ενοχλητικές και απαράδεκτες.

“Τα νέα μέτρα που θα υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση απειλούν να πνίξουν την ανταγωνιστικότητά της και θα μπορούσαν να τη βυθίσουν και πάλι στο έλλειμμα” προσθέτει. “Εάν η κυβέρνηση αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους εργασίας και των δημοσίων δαπανών” είπε χαρακτηριστικά.

“Το πρωτογενές πλεόνασμα, που θεωρήθηκε δεδομένο, λιώνει”, υπογράμμισε.