Μίχελμπαχ: Η Αθήνα μας λέει «φέρτε χρήματα να τα πετάξουμε από το παράθυρο»

Μίχελμπαχ: Η Αθήνα μας λέει «φέρτε χρήματα να τα πετάξουμε από το παράθυρο»

 

Δριμεία επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη γερμανική Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χανς Μίχελμπαχ.
Ο Γερμανός πολιτικός είπε πως από την πλευρά της Αθήνας δεν υπάρχει καμία εποικοδομητική πρόταση, μόνον απαιτήσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Η Αθήνα μάς λέει “φέρτε χρήματα για να τα πετάξουμε από το παράθυρο”».
Σύμφωνα με τον Μίχελμπαχ, η Αθήνα δεν πρέπει να υπερεκτιμά τη βούληση της Γερμανίας για διαβουλεύσεις και τόνισε πως τυχόν συμβιβασμός με την Ελλάδα «δεν πρέπει να φέρει στα άκρα την οικονομική λογική», σημειώνοντας παράλληλα ότι η Αθήνα δεν πρέπει να καταχράται της υπομονής των εταίρων.
«Υπάρχουν προγράμματα που φέρουν και την ελληνική υπογραφή, και η νέα κυβέρνηση είναι δεσμευμένη. Οι διεθνείς συμφωνίες δεν μπορούν να καταργηθούν από επιλογή», είεπ και πρόσθεσε: «Η Αθήνα δεν πρέπει να καταχράται της υπομονής των εταίρων» πρόσθεσε, επικρίνοντας παράλληλα τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση χρήματα».
Σύμφωνα με τον Μίχελμπαχ, η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και αυτό αφορά και το αποκαλούμενο πρόγραμμα γέφυρα θα πρέπει να διαθέτει εγγυήσεις. Μάλιστα, ζήτησε να μην γίνουν υποχωρήσεις έναντι των «ακροαριστερών και ακροδεξιών της Αθήνας που θα διασπάσουν την Ευρώπη» θέτοντας θέμα κύρους των συμφωνιών και δικαιοσύνης έναντι των άλλων κρατών που μπήκαν σε πρόγραμμα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος (CDU), Κουρτ Λάουκ, ο οποίος ζήτησε να μην υπάρξει υποχώρηση έναντι των ελληνικών αιτημάτων καθώς έτσι θα ενισχυθούν ο Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία, η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και οι Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές.